Viltträning med brorsan Poker

Idag hade jag bestämt med Moncia & Poker att vi skulle träffas vid Orhem 10:30.
Jag tog med mig Ozzy, Kenzo fick stanna hemma hos husse.

Vi började träningen med att jag la ut en sökruta med 6 vilt, 3 duvor, 2 nötskrikor och 1 kråka. Vi hade även med oss skator som vi använde som störning och la vid stigen där vi skulle gå jaktfot mot sökrutan.

Ozzy fick börja, då han var lite het fick han börja med att köra lite dummie markeringar åt andra hållet, från söket.
Vilket han gjorde jätte bra och blev lite lugnare, vi började med att gå jaktfot mot sökrutan och passerade den första skatan utan problem, Ozzy noterade den men hade inga tendenser på att försöka gå före eller att försöka apportera den, skatan nr 2 var det mer dragning i tror att det berodde på att den låg nära utgångspunkten till söket och att han hade sett att jag gått iväg och förstod att något låg där uppe i skogen.

Jaktfotet blev lite mer "okontrollerat" och han hade tendenser för att gå före mig så jag fick backa och börja om på nytt, han fick återgå till jaktfotet och gå framåt när han var i "rätt" position.

Till söket då!!!  som var kanon, jätte snabbt ut tog först in 1:a  duvan som hängde i ett träd,  sen en duva till som låg inslängd i ett hål i ett berg, sen gick han till kråkan som låg inslängd i ett jätte jobbigt snår, plockade in den, tog den ena nötskrikan som låg väldigt djupt in i rutan och uppe på ett stort berg, plockade in den sista duvan av de 3 som låg i ett högt ormburkeområde, hade sen den sista nötskrikan kvar som även den låg väldigt djupt i sökrutan ca 50-60 meter ut. Efter ett första försökt kom han in mot mig (bad om hjälp) , jag blåste stoppsignal och skickade ut honom igen på ett utkommando och han tog ny fart sprang snabbt igenom skogen och ut för att hämta den sista fågeln.

Efter en stund dök även Janne upp med Izor, Jag och Ozzy körde sen jaktfot mellan 2 duvor på en stig, så fort som Ozzy gick "rätt" fick han approtera in duvan som vi hade fokus på.

Efter lite vila o kaffe och prat förståss, så körde vi dubbelmarkeringar i nerförsbacke
Ozzy fick skata och kråka på markeringarna, skatan kastades till höger sett från oss som markering nr 1 och sen fick han kråkan som nr 2 åt vänster, han hämtade markering nr 1 (skatan) först precis som jag ville,
tog upp skatan (enl Janne som stod där uppe) "bollade" lite med den tog ett nytt grepp om den och apporterade hela vägen ner till mig med avlämning i hand. Kråkan gick betydligt bättre där var det inga konstigheter plockade upp den direkt, ner till mig lämnade av i handen även på markering nr 2.

Vi körde sen en typ av walk-up övning för att få lite mer koll på jaktfoten. Poker & Janne, Jag och Ozzy gick bredvid varandra, vi hade slängt ett närsök bakom oss och långt fram på sigen stog Ellinor och kastade markeringar till killarna. Övningen gick ut på att om hunden gick bra jaktfot skulle de få springa på markeringen, om inte skulle man vända om för att skicka på närsöket istället, för Ozzy´s del var den här övningen riktig jobbig... han fattade inte riktigt den, men jag har tagit med mig den som en Post-it i huvut och kommer att köra den hemma, då får man ju inte den där konkurensen men han kanske fattar till nästa gång vi ses.

Vi satt ett tag vid parkeringen och snackade lite om ditt och datt... sen åkte jag och Ellinor hem, Kenzo fick köra lite kråka när vi kom hem och han var super duktig... hämtade utan problem och lämnade av i hand nästan alla gånger... duktiga killar jag har.....

Träning med Dummie

Idag körde jag med båda killarna och det gick kanon, Jag har just införskaffat ett gäng med nya dummies som jag ville prova.

Ozzy fick börja med en sökruta med totalt 8 dummies och sökrutan var ca 40 meter djup, han plockade in alla dummies snabbt och sökte både djupt och brett, duktiga kille. Sen fick Kenzo köra han fick hämta en underlatdummie som Niclas gick ut och gömde ca 3-4 meter in i skogen under en gran, han hade kanonfint sökarbete och använde näsan väl, hittade dummien och lämnade av den i handen, duktig kille.

Ozzy fick sedan dubbelmarkering och jag ville att han skulle ta den första fallna vilket han också gjorde, den andra dummien hade hamnat mellan två granar och "fastnat" lite i ena grenen, jag skickade honom på ett linjetag mot den och Ozzy plockade in även den.


Snygg Kenzo


Snygga killar ligger i soffan, från huset i Kolmården (Tollarspecialen 2010)
Snyggingen Ozzy

BIM valp på Tollarspecialen 2010

Oj vilken helg!!! Fredagen startade vi i NKL Tollingjaktprov med Ozzy, tyvärr fick vi en nolla men vad gjorde det, är ju ändå nöjd eftersom han nästan var helt tyst hela provet....

Lördag var det vila för hundarna, själv tittade jag på Kenzo´s mamma Sniffa som körde Tollingjaktprov ÖKL.
De gjorde ett jättefint prov som slutade med ett 1:a pris GRATTIS!!!
Söndagen var det Utställning som stod på schemat, Jag mötte upp Sanna vid 08:30 för att tillsammans med Digby Tollers ställa upp Sannas Aktivivas utställningstält där vi skulle sitta hela dagen,
och dagen blev låååångg, vi var inte hemma förrän 20:30 i går kväll, men vad gjorde det när vi hade fått med oss så fina rosetter hem.....
Kenzo och jag startade i Valpklass II, hanar med totalt 11 hundar Kenzo fick ett första pris med HP yippie,
Sen skulle vi möta ettan i Valpklass I hanar, och där tog vi hem segern igen för att sedan få springa i den stora finalringen på självaste Tollarspecialen wow!!!
Kenzo blev dagen till ära BIM!!, På Tollarspecialen 2010, det var verkligen en häftig känsla, jag är så stolt över att jag har en så otroligt snygg kille, Tack Sanna för att jag fick ditt förtroende att få en sån härlig & snygg valp!!!
Nu ska vi åka till Sanna på Valpträff tisdag och onsdag så jag kommer att skriva mer på onsdag när jag kommer hem.