Lydnads träning

Idag körde Ozzy och jag lydnad igen. Tänkte att jag skulle köra på den plogade fotbollsplanen vid skolan när Lovisa var på gympa, men när vi kom dit så var knattarna där och tränade fotboll, så vi fick köra vid sidan av planen men det gick jätte bra där också.
Vi började med att köra fotgående åt höger/vänster och att stanna upp bytte håll osv. Det gick jätte bra och Ozzy hade bra fokus.
Sen körde vi ställande under gång som också flöt på bra följt av läggande under gång och ställande under gång.
Kenzo fick under tiden köra lite passivitet, vilket han inte tyckte om precis vill ju vara med han också.
Ozzy och jag fortsatte med inkallande som också gick bra, jag var jätte nöjd med dagens träning.
Nytt foto album på hemsidan finns från dagens övningar.


Lydnadsträning

Ozzy och jag har filat lite på lydnads momenten i LKL 1... på vår vanliga plats nämligen vår retur station,
Kenzo fick tyvärr ingen miljöträning på Ellinors fotbollsmatch idag då den ställdes in pga sjukdom, men det kommer fler tillfällen till miljöträning då fotbolls säsongen börjar nu.
Kenzo har börjat upptäcka mer saker som kommer fram när snön försvinner på tomten och en av favoriterna är att äta pinnar och löv.
Han har även letat fram leksaker som legat under snön så nosen är det inget fel på i alla fall.
Vi har fortsatt med våra kontakt övningar idag och han är så duktig och går vid min vänstra sida och tittar upp hela tiden, han hittade en boll idag igen och den fick jag avlämnat i handen så jag kunde kasta den igen det var roligt.
Annars leker de för fullt Ozzy o Kenzo och det är så roligt att se, Katten börjar också bli van och låter Kenzo komma riktigt nära nu, fast Kenzo vill ju leka och musse som är 12 år tycker inte att det är så kul!!!
Ska lägga in lite nya bilder på killarna i ett nytt album på hemsidan så får ni se hur han har vuxit... 7,5 kg idag.

Veterinärbesök

I dag har Kenzo varit på sitt fösta veterinärbesök med mig i alla fall, det var dags för 12 v sprutan.
När vi kom dit fick vi sitta ett tag i väntrummet och vänta på sköterskan så Kenzo hann att välja ett gosedjur som han fick när vi var klara, bild kommer senare (det är en grön groda jätte söt!!!)
Sköterskan kom och hämtade oss och Kenzo sprang direkt fram till henne och var väldigt framåt, oj sa sköterskan vilken framåt liten kille du var då, nu ska jag kidnappa dig in till rummet och så fick hon flera rejäla pussar av kenzo.
Väl inne i rummet så var han lika glad och viftade på svansen, sprutan gick jätte bra och han sa ingenting fick ju massor med levergodis samtidigt som hon gav honom sprutan.
Idag har Kenzo sovit i bilen det gick jätte bra helt tyst, han är lugn när man kör bilen också och lägger sig oftast ner på en gång. Annars har han varit helt tokig i kväll och sprungit runt i huset som om det brann i baken på han riktiga "tok" ryck.
Ozzy tycker att han är jätte jobbig när han får sina ryck och "morrar" lite åt honom när han kommer farande mot honom, men annars så leker de så otroligt bra tillsammans det är så roligt att se.
Kenzo lyssnar också till sitt namn och kommer jätte fort när man ropar på honom, vi har även kört lite kontakt övningar under kvällen och han är så duktig.