Träning Haninge BK

Idag hade jag bestämt att jag skulle åka ut till klubben med killarna, så efter middagen så packade jag in killarna i bilen och styrde kosan mot Haninge BK. Det var inte så mycket folk där idag men det var ändå skönt.

När jag kom dit så gick jag en promenad i skogen med killarna sen fick Kenzo sitta i bilen och jag och Ozzy körde igenom lite i LKL 2 kändes kanon idag och allt flöt på bra.

Vi körde hopp över hinder, fotgående samt inkallning med ställande och sen fick han köra lite med apportbocken, sen körde vi lite dirigering på nära håll, ville se hur Ozzy förflyttade sig i detta moment och de körde vi ett litet tag också.

Kenzo fick också komma ut och köra lite linförigehet och inkallining, han är så otroligt duktig på inkallning och fattar att han ska stanna kvar och kommer med världens fart när man kallar in honom, roligt att se.

Kenzo fick köra lite passivitet också idag fast det inte var så mycket folk/hundar han var jätte duktig. Sen körde jag Ozzy igen och Kenzo fick vila i bilen, vi körde fotgående, inkallande med ställande och dirigering sitt, ligg!!
och sen var det hans tur att var passiv han var också otroligt duktig på det idag och låg helt stilla uppe på berget och tittade på en Rottis som var på stora planen och en Portugisisk vattenhund som var på lilla, så skönt när de lägger sig till ro och bara tittar på när andra hundar arbetar.

Snuvad på viltet

Idag har jag kört vilt med killarna igen.
Kenzo fick bara se kråkan ett ögonblick och jag drog den lite i gräset framför honom, sen gömde jag den och den försvann helt, han fick inte apportera alls idag.

Ozzy fick apportera duva, kråka samt nötskrika och han gjorde jättefina apporteringar och avlämningar idag.
Jaktfoten satt också som en smäck idag.
Det är en sån otrolig känsla när allt sitter så bra i träningen.

Kenzo och jag har övat på vår läxa till valpkursen nästa vecka: som är belöningar i olika former
Vi ska prova fyrklöven och se vad just min hund tycker är en bra belöning, b.la. godis, jakt (tex två bollar), kamptrasa, socialt beröm.

Jag kan säga att för Kenzo, som är så goooodis tokig, så är godis en jättebra belöning på honom, men han är lika duktig på att svara på min röst och att jag är belöningen vilket jag tycker är kanon.
Kampleksaken är också okej, men han har inte fått till den där riktiga kampleken som jag och Ozzy kan ha.

Bollarna är en klar favorit (bolltokig som han är, precis som Ozzy).
Jag köpte två nya bollar idag bara till Kenzo... så han har sina leksaker och belöningar. 
Tycker att det är viktigt att killarna har sina "egna" belöningar som jag bara anväder till dem var och en.

Ozzy har sina dummie-bollar, kampleksaken, gamla pipleksaker (som inte piper längre, men han tycker att de är helt okej ändå), jeansknuten, som alltid har varit hans favorit, sen allt godis, och matte är ju självklart också en belöning när jag "ruskar" om honom riktigt ordentligt, jaa listan kan göras lång.

Kenzo har också egna belöningar så som mig, bollar, trasa, gosedjur som piper, osv.
Det blir ju många belöningar som man burkar ha i fickan, för att han inte ska ha förväntningar på vad för belöning som kommer.


Just det mina presenter igår var "Boken Ledarskap med Cesar Millan" och ett bluetooth-headset till min mobiltelefon, (Ellinor tycker inte att mamma ska prata i mobilen och köra bil samtidigt)....men hallå?!
 Jag är kvinna, JAG KAN GÖRA 2 SAKER SAMTIDIGT!!!! ;)

Men det varju ändå bra presenter, och boken var det enda som jag önskade mig.
Imorgon kommer mina föräldrar över på middag och fika, och "firar" mig...trevligt :D

Valpkurs start

Dagen började med att mina underbara barn gav mig frukost på sängen... eftersom det är min stora dag idag..
Kaffe med juice, två mackor och ett ljus stod på en bricka, den ena smörgåsen var av leverpastej och i det hade Ellinor gjort ett hjärta och i hjärtat låg gurka, sött va!!
Jag åkte till jobbet och barnen gick till skolan, men ikväll har jag haft kurs start på Kenzo´s och min valpkurs..
Första tillfället var en träff utan hundar så vi fick presentera oss och berätta vad vi hade för mål med kursen osv.
När jag kom hem så stod det paket och blommor på bordet, bra avslut på en bra dag.