Ozzy + Diffy= Sant & Lussebulle tjuven!!!

Nu har då Ozzy parat Diffy och vi väntar till slutet av januari på att valparna ska födas. Lollo från Krokasmeden hade med sig Diffy upp till oss och kom och hälsade på i lördags. Diffy tyckte att Ozzy var jätte snygg och Ozzy tyckte detsamma om Diffy.

Vi åkte iväg med båda hundarna och när vi kom fram så gick vi till en öppen äng där jag släppte lös Ozzy och han fick nosa på Diffy lite mer, sen var parningen igång det gick jätte bra och de var så duktiga båda två.
Ozzy gav Diffy en liten "puss" på nosen och det såg så himla gulligt ut. Sen åkte vi hem till mig och tog en fika och pratade skrev lite papper osv. Lollo åkte sen tillbaka till Göteborg senare på kvällen med Diffy, Ozzy var helt slut på kvällen och låg i soffan och slappade hela lördagkvällen.

Nya foton på Ozzy & Kenzo tog Ellinor igår och en av dem ligger på förstasidan, snygga vinterbilder.
Igår var det även dags att baka lussebullar tillsammans med barnen som vi  alltid gör till första advent mmmm gott, När lussebullarna var klara så la jag dem på bänken i köket med en handuk över för att de skulle svalna, sen åkte hela familjen och åt på restaurang (ingen hade lust att laga mat) Det var mycket trevligt och vi var väl borta i ca 1 timme...

När vi kom hem såg jag att den översta lådan i köket var helt utdragen!!! och handuken som låg över lussebullarna låg långt ifrån bänken!! hm (Kenzo!!! tänkte jag) jora han hade "glufsat" i sig 7 lussebullar medans vi var borta, shit tänkte jag hur farligt är det för hundar att äta saffranbullar??, snabbt ut på nätet och kolla vad som står och sen ringde jag  till Sanna och berätta vad som hänt och kolla med henne!! Vi kom båda överens om att jag skulle ringa till Albano så sagt och gjort ringde jag Albano men veterinären som jobbade igår var osäker så hon hänvisade mig till giftcentralen, puh!!!

På giftcentralen sa de att det inte var någon fara det är ju så liten mängd med Saffran som man har i sen så blandar man ju ut med margarin och mjölk.. då hade det varit värre om han ätit ojästa bullar, då hade det jäst i hans lilla mage!!!

Men inte var det något fel på Kenzo inte, han var som vanligt, men vad han skämdes när jag tog upp en lussebulle från bänken och visade den för honom!!  jag hade inte en tvekan om att det var han som ätit lussebullarna för Ozzy skulle aldrig ens komma på tanken... men man måste ju säga att han är smart som först drar ut lådan så han kommer upp & når lussebullarna, vet inte om han varit uppe på bänken eller använd tassen för att nå till lussebullarna, skulle varit kul med en kamera i detta läget.
Busiga hund!!!!

Debuten!!

Idag har vi haft besök av Lollo från Krokasmedens Kennel och Diffy. (Krokasmedens Difference)
Lollo och Diffy kom vid 14:30 tiden och då åkte vi iväg till ett ställe där jag hade tänkt att Diffy och Ozzy skulle bekanta sig med varandra, det gick jätte bra och Diffy var verkligen redo att para sig idag hon ställde upp sig för Ozzy direkt, men vi gick en liten bit till en öppen äng där släppte jag Ozzy lös så han fick nosa lite på Diffy och han tyckte att hon luktade jätte gott!!

Hon ställde upp sig för Ozzy igen som luktade på henne en stund för att i nästa ögonblick hoppa upp och parningen var igång, det var så skönt att parnignen lyckades direkt så nu hoppas vi på många fina friska Ozzy avkommor hos Krokasmedens.

Uppletande och lydnadsträning

Igår hade jag och Kenzo avlutning på vår tävlingslydnadskurs tråkigt för det har varit så kul och vi har verkligen gått framåt tillsammans som Team Kenzo och jag.

Vi träffades vid 9 på klubben och skulle ha med oss 2 favoritsaker som hundarna skulle leta efter, jag hade med mig lite fler saker då Kenzo har flera favoritsaker i från min träningsväska!!.

Vi gick upp i skogen och hittade en sökruta som redan var markerad, pefekt Gunilla instruktören gick och markerade alla hörnen och vi gick i rutan och vallade av den tillsammans med hundarna, idag var vi bara 4 stycken så det var ganska skönt då fick man ju göra flera gången.

De andra hundarna hade 1 leksak som de skulle hämta in men Gunilla tyckte att Kenzo skulle ta två, jaha sagt och gjort så fick han 2 leksaker, han har ju inte gjort uppletande förrut men han har ju gjort andra sök så själva situationen är ju inte främmande för honom. Ja la ut ett utav föremålen till vänster sen ett föremål till en bit ifrån den första, gick tillbaka till Kenzo och skickade ut honom wow i världens fart for han genom skogen och rakt på kaninbollen som jag lagt ut först och med en svansföring som ser ut som en visp gulligt.

Sen skickade jag ut honom på den andra leksaken som är ett avklippt jensben som jag har knytit en knut om.
Samma sak där full fart ut och leta, leta tills han hittade trasan duktiga kille.

Vi flyttade till andra delen av rutan och då fick han 2 andra leksaker, en liten kong och så hans pipanka samma sak här full fart ut och in men föremålen och ett jätte intensivt och bra sökarbete, det är riktigt roligt att se han arbeta men denna svans..

Totalt så hämtade Kenzo in 6 föremål i 3 olika omgångar han var kanon duktig och det var så roligt att se han energi igår han tyckte det var jätte kul. Sista gången så fick Kenzo hämta in 2 leksaker och då hade jag lagt ut dem längst ena linjen en till vänster och sen en längst ner i rutan till höger precis vid vinkeln av rutan. Han hämtade först in kongen som verkligen gömt sig i lingonriset så där fick han finkamma området men såklart så hittade han den igen, sen skulle han plocka in pipanden som låg längst ner i hörnan gjorde ett utmärkt sökarbete och nosade till sig även den, in till matte i världens fart... sen var han trött!!

När jag kom hem så fick han vila någon timme och sen tog jag ut både Ozzy & Kenzo i skogen så de fick springa av sig och sen gick vi till "vår" lydnadsgräsplan där vi kör lydnad.
Jag körde ett pass med båda killarna och Ozzy fick börja, Kenzo fick sitta passiv och han var superduktig satt helt tyst och stilla där jag satt honom och bara tittade på och väntade på hans tur. Ozzy körde inkallning, ställande undergång, läggande under gång och sen körde vi fjärren. Sen var det Kenzo´s tur han körde inkallning, linförighet, läggande undergång och under tiden var det Ozzy´s tur att sitta passiv lika duktig var han idag och satt helt tyst och bara tittade på när Kenzo och jag körde.

Vi fick lite publik också idag som jag inte visst om att vi hade , inte förrän mannen började prata med mig och sa att jag har jätte fina lydiga hundar, Kul att du har skaffat en till sa han, ja han har sett mig och Ozzy där tidigare då vi brukar vara där rätt ofta och köra lydnad,  sånt är ju kul att höra när man inte vet att man har någon som tittar på hehe. Sen hade vi snöbolls kasting och de fick springa efter snöbollar som jag kastade.

Snygg Kenzo med sitt nya vintertäcke, visst är han snygg.....Ozzy & Kenzo i lekartagen.....bråkar om samma boll o kampar om den