Tävlingslydnads kurs

Ikväll var det åter dags för vår tävlingslydnadskurs, det är verkligen jätte rolilgt att gå på kurs. Trots det var ett jävla skitväder ikväll med regn och blåst så trotsade vi vädergudarna ändå och vadå det finns ju inget dåligt väder bara dåliga kläder är ju ett ordspråk!!!

Vi började som vanligt inne i klubbstugan tog en fika och Gunilla (instruktören) berättade vad vi skulle göra idag. Apportbocken skulle vi ha med oss idag  för det var det moment som vi skulle gå igenom idag.
Kenzo och jag har ju naggat lite på detta redan och kört lite hemma med att Kenzo får plocka upp apportbocken från golvet för att lära sig att gripa sen har jag lagt till kommandot apport, vi har precis börjat med att han sitter vid min vänstra sida och jag håller apporten framför honom och han tar den när jag säger apport, håller i en stund så nu återstår bara att få honom att hålla kvar apporten längre.

Då det duggade på rätt mycket så körde vi detta moment inne i klubbstugan och jag & Kenzo fick visa Gunilla hur långt vi kommit och vi ska fortsätta med att jobba på att han håller i apporten lite längre och dra ut på belöningen lite får vi se om vi får till det.

Sen gick vi ut och körde hopp över hinder som vi började med förra gången, jag har inte hunnit träna det så jag backade lite i träningen idag för säkerhetsskull satte Kenzo vid ena sidan av hindret gick förbi till andra sidan men jag ställde mig väldigt nära och visade att jag hade godis i handen sa hopp och Kenzo hoppade över direkt.... duktiga kille.

Sen körde vi det ett par gånger och han kan nu sitta kvar och jag lämnar honom går till andra sidan står där några sekunder och säger hopp Kenzo hoppar över och kommer in med kanon fina ingångar.. vilken stjärna...

Jag körde med Kenzo lös idag hela tiden och fast det var 2 hundar som fick "tok" ryck på appelplanen och lekte för fullt så hade Kenzo bara fokus på mig, vilken underbar liten (stor) kille jag har, han gör mig så stolt!!!!

Sen körde vi linförighet, läggande under gång och ställande när Gunilla var och tittade på de andra, När Gunilla kom till mig så ville hon kolla vår inkallning som sitter som en smäck, han har jätte fin inkallning sitter stadigt när jag lämnar honom och kommer med galopp in mot mig när han får kommandot fina ingångar även på inkallningen. Vi passade även på att köra läggande under gång i det blöta gräset och jag hittade ett par riktigt blöta lite geggiga ställen på planen som Kenzo naturligtvis fick lägga sig i utan problem.

Vi avslutade som vanligt med platsliggning och idag tänkte jag prova att ställa mig upp bredvid Kenzo, har ju suttit ner vid honom vid tidigare tillfällen men idag så låg han ner hela tiden och jag kunde lungt stå bredvid wow va häftigt att han har kopplat det momentet också..

Gunilla avslutade med att berömma hela gruppen till alla framsteg och tyckte att det hänt en hel del med alla hundar sedan vi började för ett antal veckor sedan.

För Kenzos och min del så tycker Gunilla att vi är ett jätte bra team tillsammans fin fokus från Kenzos sida att han har superfin stadga, är stadig i alla moment där jag lämnar honom och hon sa att det syns att jag tränat honom sedan han var valp med just dessa bitar. Man blir så otroligt glad när man får sån positiv feedback och beröm att man håller på att spricka.

Anmälan...till.......

Ja nu är det gjort!!! nu har jag anmält Kenzo till Stora Stockholm i December, ska bli riktigt kul att ställa ut honom där och se vad som händer, nu när vi har gått upp till Juniorklassen, vi har ju inte ställt ut inomhus ännu så bara det kommer att bli en ny utmaning för oss.

Var först lite osäker om jag skulle anmäla honom dit för hans skull, då det är nytt ställe som är världigt stort och massor med hundar!! men i samråd med Sanna som absolut tyckte att jag skulle anmäla oss så har jag nu gjort det.

Ikväll blir det tävlingslydnadskurs med Kenzo igen, kul.. synd att kursen snart är slut för vi har verkligen haft jätte kul Kenzo och jag, han är ju sååååå duktig och har fin fokus hela tiden. Vet inte vad vi ska köra ikväll men återkommer med blogginlägg imorgon om vad vi gjorde och hur det gick.

Vi kommer att avsluta kursen med ett uppletande i slutet av November. Nästa helg ska vi göra funktionsbeskrivning det ska bli jätte roligt att se hur Kenzo reagerar nu när man vet vad som händer på en funktionsbeskrivning.
Vi kommer också nästa helg ha en kullträff hemma hos Sanna också, den sista även där tyvärr, men då jag har förmånen att bo ganska nära Sanna kommer jag förmodligen att åka dit flera gånger med båda mina killar.. framöver...♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Snygg Kenzo ♥♥♥♥♥♥♥♥

Tävlingslydnadskurs med Kenzo

Igår hade vi vår kurs igen jag och Kenzo, förra veckan missade vi den på onsdagen eftersom jag fortfarande var trött efter operationen så igår ville jag verkligen gå.

Vi började som vanligt med att gå igenom förra veckans moment som var ställande under gång, de hade också övat på inkallning eftersom en del hundar inte sitter kvar när de blir lämnade.
Jag och en tjej till som inte var med förra veckan fick en snabbgenomgång av Gunnila på hur vi skulle lära in inlärning av ställande under gång.

Jag började med att slänga bollen åt Kenzo ett par gånger och han for iväg med världens fart och hämtade in bollen, efter ett par kast så skulle man lossas kasta bollen och självklart så far ju hunden iväg!! när sedan hunden vänder sig om och stannar upp ska man säga kommadot och kasta bollen åt hunden. Kenzo den klippan fattade ju på en gång så vi fick till ett par rejäla fina stopp... duktig kille.

Sen fick vi visa hur vår inkallning ser ut, för min och Kenzo´s del är det ju inga problem, han har ju stadgan att sitta kvar när jag lämnar honom och jätte fin "galopp" in till mig, och som Gunilla sa när vi visade hur långt vi hade hunnit, Vilken exemplarisk inkallning och ingång jätte duktiga är Ni... Då blir man ju jätte glad och stolt!!!
Kenzo är så otroligt lyhörd och har bara ögonen för mig!! Jag brukar köra alla moment utan koppel för jag tycker att de bara är ivägen för honom, han är ju inte intresserad av de andra 8 hundar, och inte ens igår när två småhundar fick lekryck och sprang runt på appelplanen så hade han bara ögonen för matte...sneglade bara på de två vita tussarna som for runt som dårar på gräsplanen....

Vi körde fotgående med vänster vändningar och höger vändningar under tiden som vi väntade på att Gunilla skulle komma och kolla på oss och det gick jätte bra, fin fokus från Kenzo hela tiden, min duktiga kille.

Sen skulle vi börja med att hoppa över hindret och det var riktigt roligt att se för alla hundar gick ju samma väg som förarna alltså runt hindret inte hoppade de över inte!! haha
För Kenzos del så såg jag redan när jag stod på andra sidan att han sneglade på att springa runt hindret inte hoppa, så jag sa till Gunilla han kommer att gå runt kolla på hans blick, och mycket riktigt så gick Kenzo runt hindret inte tänkte han hoppa inte.. även fast han kan hoppa hur mycket som helst i skogen över stockar och sånt...

Nytt försök och då ställde jag mig lite närmare på andra sidan och böjde handen över hindret och visade mitt godis sviss så hoppade han över. Sen tränade vi lite till och till slut så kunde jag lämna Kenzo som satt kvar gå till andra sidan säga hopp och han hoppade över, yes han hade köpt konceptet... nu är det bara att öva vidare.♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Snygg Kenzo!!!!  ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥