Besök hos Valparna

I helgen åkte jag, Ellinor & Ozzy ner till Krokasmedens Kennel för att hälsa på "mina barnbarn".
Sir Rooney, Scottie, Shanti, Saffran, Sannie & Super-Nova.
Vi bodde i Kungälv ca 15 minuter med bil från Lollo & Stefan, på ett jättemysigt vandrarhem.På lördagen besökte vi först Göteborgs Kex och handlade en hel kasse med kex!! att ta med oss hem, och inte var det dyrt heller så det var inte svårt att fylla en kasse kan jag lova, yammie.


När vi hade handlat kex, åkte vi till Lollo och Stefan för att äntligen få träffa de underbara valparna, men vi började med en fika sen gick vi ut till valparna och satt där i ett par timmar (vem ville åka därifrån?)
Jag hjälpte Lollo att avmaska de små liven och det var jätte mysigt att få pyssla om dem lite, Lollo klippte valparnas klor också, men det fick hon göra själv jag hjälpte bara till att se till att alla klor blev klippta.
Tog massor med kort och filmade gjorde vi också (kommer senare).


Vilka goa valpar dom är jätte sociala, gosiga och ville pussa oss hela tiden, ja 6 helt underbara valpar (ja jag är ju inte partisk hehe)
några valpar var lite mer framåt riktiga tuffingar med andra ord, kul att se!! :D
De brottades, bet oss i fingrarna och drog i  våra kläder, en var väldigt förtjust i Ellinors skosnören...den ryckte och drog i dem för fullt, riktig härlig attityd.

En utav valpköparna var där med sin familj och de ville ju naturligtvis se Ozzy också, han visade upp sin allra bästa sida sprang fram till dem som att han träffat dem miljoner gånger tidgare, (social som han är) det hela blev ju ännu bättre när han väl upptäckte att barnen hade godis i fickorna då erbjöd han sitta fint, give me five, snurra runt och lägga sig ner, fånga godis i luften.
Barnen tyckte det var jätte roligt och Ozzy mös som en kung i paradiset.

Efter ett par timmar hos Lollo och Stefan åkte vi tillbaka till Kungälv för att äta lite mat och sen slappade vi i soffan med godis, Coca-Cola för Ellinor och vin till mig framför TVn och melodifestivalen.

På söndagen vad det åter dags att åka till Lollo och Stefan, vi packade alla våra saker och städade ur vårt rum, gick en promenad vid Bohus Fästning, tyvärr så var inte promenadstigen runt fästningen öppen pga all is som var runt om slottet så vi fick nöja oss med att gå en liten bit nedanför fästningen istället.


Sen åkte vi till Lollo och Stefan och gosade med valparna även idag. Vi tog en fika sen kom en annan valpköpare som vi fick träffa och prata med det var trevligt. Efter någon timmer dök ytterligare en valpköpare med sin man upp och de ville ju också träffa Ozzy.

Han gjorde som han gjorde dagen innan sprang fram och hälsade på alla glatt och tyckte det var jätte kul att vara tillbaka, kan ju säga att det fanns en hel del goa dofter där ute på markerna så Ozzy sprang en hel del.

Sen var det tyvärr dags att åka tillbaka till Stockholm efter att vi ätit en mycket god och trevlig lunch hos Lollo och Stefan.
Nu längtar vi till nästa gång vi åker ner och träffar valparna om ca 3 veckor.

Stadga & Träning med Dokken And

Idag åkte vi iväg till Åva skjutbana igen för att köra lite med killarna. Jag började med att lägga ut ett sök på 6 dummy till båda killarna. Undertiden så sprang de av sig på den stora ängen och hade hur kul som helst.
Idag var det inte så mycket skott men det var några som var där och sköt så lite skottträning blev det ändå,
men båda killarna bryr sig inte alls om skotten under tiden som det jobbar det är härligt att se.

Jag började med att sätta upp 2 dummy på en längre sträcka upptrampad stig, faktiskt "vårt" stig sedan vi var där förra gången. Ozzy fick börja med att gå jaktfot mellan dessa dummys och han hade jätte fin jaktfot och bra fokus och när han väl hade det fick han apportera in dummyn.

Sen gick vi över till stoppsignal för Ozzy´s del. Niclas stog ute i slutet av stigen med en dummy och jag skulle skicka ut Ozzy på denna dummy, blåsa stoppsignal och om Ozzy stannar får han en till signal UT, och hämta in apporten,  hm ja det gick väl lite si och så idag, Ozzy som är en hund som gärna gör ALLT själv! ville inte alls lyssna på stoppsignalen först så han blev ju "snuvad" på apporten ett par gånger innan han fattade att han skulle stanna på min signal för att få dummyn och tillslut fick vi till det yes.


(Ozzy stoppsignal)

Sen var det Kenzo´s tur som under tiden suttit passiv bakom oss med både Frolic i hög framför sig och sen provade jag att även lägga en leksak bakom honom som han fick koncentrera sig på, han hade lite svårt att sitta kvar på sin plats idag så jag fick gå och sätta tillbaka honom ett par gånger, ja nu vet jag att han kanske ska ha lite längre avstånd från mig och Ozzy retningen blev nog för stark idag för lilleman.


(Kenzo stoppsignal)

Kenzo stannar direkt på stoppsignalen han är så duktig på den, däremot var han lite tveksam på ut kommandot idag, men när jag sen förstärkte med handen och UT så sprang han i världens fart ut och tog in dummyn duktiga kille.

När båda kört stoppsignal gick jag upp i skogen så det fick köra söket som jag lagt ut tidigare.
Jag tänkte att de skulle få köra varannan gång idag.
Det var första gången som de jobbar  tillsammans och fått sitta passiv och titta på när den andra jobbar och de skötte detta jätte bra båda två.
Kenzo fick börja med att springa i sökrutan och det tog inte lång stund innan han hittat sin första dummy, in kom han och Ozzy satt tyst och tittade på och väntade på sin tur. Ozzy for ut och hämtade en dummy väldigt snabbt. Sen växlade jag med hundarna tills de plockat in 3 var.


(Ozzy kommer in med en dummy från söket)

Vi avslutade dagens träning med att köra med min nyinköpta Dokken And, killarna verkligen gillar den... Kul att se hur de gör med en And i plast...ingen utav killarna har någon som helst problem att apportera in den, så vi körde lite linjetag även med den innan vi åkte hem och köpte burar till den nyköpta bilen, det kommer bli superduper bra och så har vi tonat rutorna på bilen också för killarnas skull, det blir kanon till sommaren.


(den nyköpta Dokken)

Fler bilder från dagen finns i nytt album i bildgalleriet

Ozzy´s valpar 2 v

Här kommer nya bilder på valparna...Riktiga sötnosar....nu har vi öppnat ögonen också.....Så himla sööööött rödnos som Pappa Ozzy!Charmtroll... visst är hon söööttt!!!