Tollingträning

Igår hade jag och Monica bestämt att vi skulle träna med killarna. Träningsupplägget var som ett Tollingjaktprov, med Sök, linjetag och vattenmarkeringar och jag är så himla nöjd med båda mina killar de var super duktiga båda två igår....

Ozzy fick börja och jag började med att sätta Ozzy en bit ifrån mig gick fram till Monica som var domare och hälsade oss välkomna. Jag kallade in Ozzy och sen gick vi jaktfot en lång sträcka fram till tollingstället och Ozzy skötte sig jätte bra hade bra fokus framåt och gick vid min sida hela tiden. 
Sen blev det tolling och Ozzy hade full koll på söket och jag såg att han hade det i nosen, men tollade bra ändå även om Lovisa blev en väldigt stark och bra ströning då hon höll till vid vattnet och sprang runt, det var intressant o se att Ozzy jobbade på även om han samtidigt ville hålla koll på Lovisa.

Efter tollingen körde vi ett linjetag där det låg en and, Ozzy var jätte fokuserad på linjetaget som inte var 100% rakt men in kom anden med en jätte fin avlämning.

Nästa ruta var söket där låg det 4 änder ute var av en ganska nära vattnet i vassen och en ganska djupt ut på söket, Ozzy jobbade på jätte fint och hittade samtliga vilt väldigt snabbt och fina upptag och avlämningar i hand på samtliga vilt.

Sen var det vattenmarkeringar kvar, där fick Lovisa agera skytt och säga pang innan Monica kastade för att se om Ozzy satt kvar, vilket han gjorde jätte fint satt han där lungt och stilla tills han fick mitt kommando, duktiga Ozzybozz!!! markering nr 2 på vatten var också jätte bra fint grepp och upp till mattem, tyvärr så la han ner anden innan jag fick den och skakade sig, så där är det min timing som måste filas på lite.
Annars är jag jätte nöjd med Ozzy, fin jaktfot, tyst och lugn vid vattenmarkeringarna, kanon fart ut och in från söket.

Sen var det Kenzo´s tur. Han fick samma upplägg med att sitta och vänta en bit ifrån när jag hälsade på domaren. Han hade också jätte fin jaktfot även om vi inte lagt ner så mycket jobb på just den men han vet vart han ska vara så det är Kanon. Han gjorde ett ganska bra jobb på Tollingen där hade han också full fokus på söket och markerade tydligt att han hade änderna i nosen... tollade bra, och hade ett spikrakt linjetag han var så himla duktig.

Sen var det söket där gjorde han ett bra jobb men hade en stark dragning till vattnet!! så först blev det en liten simtur innan han fick fortsätta på sökte, där plockade han in 3 av 4 vilt och gjorde ett kanon jobb, avlämningar i hand.

Vattenmarkeringarna var super bra, stadig väntade han på sin tur när anden for genom luften, simmade ut tog anden och in igen, första markeringen lämades av i handen och jag väntade på att han skulle skaka sig men icke Kenzo ville ha sin kaninboll hur blöt som helst stod han där och bara tittade på bollen och väntade på att jag skulle kasta den vilken killle!!. Nästa kast var genom gungflyt och genom en barriär med buskar som är längst ner vi vattenbrynet, Kenzo for igenom i världens fart och tog upp fågeln direkt ( Monica stod och tittade så hon berättade vad han gjorde) simmade in och försökte få igenom fågeln och sig själv genom buskarna vilken kämpar glöd... till slut så kom Kenzo igenom buskarna och lämnade av anden precis innan min hand, då ville jag ha ett perfekt avlämnande så jag la ut anden i vattnet igen och bad Kenzo hämta den, in kom den med ett kanongrepp över ryggen och avlämning i hand, tjoho va duktig han är min lilla prins.

Kennelhelg i Säbyholm

Helgen som var 1-3 Juli var vi på den årliga Kennelhelgen tillsammans med Agrosofen, Lönnlövet och Tollarbos Kennlar.  Lika roligt som alltid och vi hade verkligen tur med vädret denna helg. Regnkläderna behövdes inte plockas fram alls. Jag & Ellinor, Ozzy och Kenzo åkte dit till 12:00 på fredagen, för jag och Kenzo skulle köra apporteringstest på fredagen.

Vi var totalt 8 hundar som skulle göra apporteringstestet, en del hade redan blivit godkända sedan tidigare men tog detta som ett träningsupplägg.
För mig och Kenzo var det första gången som jag skulle göra ett helt prov med honom så det var spännande att se om han höll ihop hela vägen.

Det börjades med lottning och jag drog nr 1, åh va skönt att få börja var min första tanke.. Viltet för dagen var Mås, trut, duva och Kråka!!! kännde väl sådär inför vitfågeln eftersom vi inte tränat alls på vitfågel.
Först blev jag tveksam på att överhuvudtaget starta men insåg sen att går det så går det och att jag skulle ta det som ett träningsupplägg för att se hur Kenzo klarade av hela provsituationen. Så start blev det ändå, och jag kan säga som så att jag är JÄTTE nöjd med Kenzo han skötte sig hur bra som helst och var jätte duktig.Men viss hjälp så plockade han in samtliga vilt på söket, min duktiga lilla Prins!!! jag fick en så otrolig skön känsla i kroppen när Kenzo kommer in med Truten som första vilt på söket, men jätte fint grepp över ryggen wow det var häftigt.Sen gick vi ner för att köra vattenapporteringen som vi inte blev godkända på detta berodde på att Kenzo inte ville plocka in tuten som låg i vattnet, det såg så himla bra ut han var fokuserad på fågeln och simmade rakt på, jaha tänkte jag kanske att han tar den nu när han har så fin fart ut till fågeln, men när han var nästan framme så vek han av till höger och ville inte alls ta in fågeln...han valde att simma runt där och fånga sina "bubblor".
Alla som var på stranden och tittade på apporteringstestet fick i alla fall sig ett gott skratt och det bjuder vi på jag och Kenzo.

Så nu ska vi träna på vitfågel både på land och vatten haha... och sen så plockar jag med mig alla de moment som var bra för min och Kenzo´s del och så tar vi nya tag och gör ett till test när vi känner oss redo.Lördags morgonen kunde inte börja bättre då jag fick resultatet på Kenzo´s höfter B!!! en lååång väntan var över och nu kunde jag pusta ut, så skönt. På Lördagen så körde jag ett förmiddags pass med Ozzy med en instruktör som heter Boel Persson vi körde ett block som hette Stadga & Jaktlydnad, vi gjorde en hel del övningar och Ozzy skötte sig jätte bra, fast det var jätte varmt och vi var mitt ute på en åker och jobbade hela fm så höll han ihop hela passet och jag är supernöjd även med Ozzy. Vi har fått många nyttiga övningar som vi ska jobba vidare på.

Lördag em åkte jag runt och tittade lite på de andra grupperna killarna fick vara hemma med Ellinor och vila, jag tittade på Signaler med Eva Thorén Söderström där Sanna & Sniffa var med. På lördagkvällen åkte jag och Ellinor tillsammans med Moncia o Janne till Kungsängen där vi avnjöt en god middag i trevligt sällskap. På lördagen fortsatte klankampen men då vi kom senare var vi bara med och tittade på när de andra tävlade.

På söndagen tog jag och Ellinor det lungt vi åt frulle, städade sen gick vi till gräsplanen där det körde Agility, lydnad och Freestyle på söndagen, vi tog med oss killarna och de fick vara passiva och titta på när de andra hundarna jobbade och det var såååå duktiga Kenzo la sig ner i gräset och sov även om hundarna for förbi mitt framför näsan på honom duktiga kille!!! Ozzy fick köra ett pass Agility med Ellinor när Agilitykursen var slut, han var jätte duktig. Sen styrde vi bilen hem.

Fler bilder från helgen finns i vårt bildgalleri.

Kenzo's höfter!


Yeeeeeey!!
Kenzo's röntgenresultat har kommit! HD grad B!! :D
Efter en hel arbetsveckas väntetid så har vi nu fått reda på svaret. Jätteskönt att det inte var något fel på höfterna!!!
Kan även berätta lite snabbt att vi är på Kennelhelgen i Säbyholm nu. Vi kom hit igår runt halv 2, och checkade in och så...
Kenzo gjorde apporteringstest som gick bra ändå (mer info kommer senare...). Idag gick Ozzy och matte en kurs om stadga och jaktlydnad vilket också gick bra!

Nog för idag, hörs! ;)