Tränings helg Haninge BK

Helgen som var nu 28-29/5 var jag och killarna på kurs med Lotta Linusson. Jag körde med båda hundarna Ozzy på lördagen och Kenzo på söndagen, det var verkligen en kanon bra kurs och jag är jätte nöjd efter helgen.

Det var en tävlingslydnadkurs och en väldigt lärorik sådan. Jag har lärt mig så mycket under denna helg och fått så många bra tips som vi ska jobba vidare med i vår träning.

Vi fick berätta vad vi ville ha hjälp med och för Ozzy och min del var det rutan och fjärren som jag ville ha lite mer tips om och det fick jag hur bra som helst. Man fick lite aha uppleverlser när man fick tipsen från Lotta vi hittade ett jätte bra sätt att få till båda momenten så det känns skönt.

Söndagen var det Kenzos tur och där ville jag ha lite mer hjälp med apporteringen och hoppet. Här har vi också fått en hel del bra tips om hur vi ska göra för att få till träningen. Kenzo skötte sig hur bra som helst.

Det är så roligt att gå kurs och man får en nytänding med träningen men inser också att Lydnadsträningen är absolut ingen dans på rosor direkt utan kräver en hel del, nu när man fått tips som passar för vår träning och kan blicka framåt och nöta på vår läxa, så kanske, kanske vi kan få till tävlingsäsongen också så småningom när jag och killarna känner oss redo.

Idag är ingen vanlig dag.......

För det är min födelsedag!!!! Vaknade i morse av att mina Älsklingar sjöng och kom in med kaffe på sängen, en helt underbar start på dagen eller!!! Tack Ellinor och Lovisa, Mamma älskar ER!!!

När jag kom till jobbet var det dags igen för en skönsång från kollegorna och så massor med grattis kramar, Tack!!
Men dagen har inte bara inneburit firande av min födelsedag jag har tränat hund också.

Ikväll var det avslutningen på vår Appellkurs/Tävlingslydnadskurs, det har verkligen varit en bra kurs och Kenzo och jag har blivit säkrare och kommit framåt i träningen, vi är verkligen ett bra team han o jag.

Idag hade vi ett lydnadsprov, fast inte helt på riktigt men vi skulle gå igenom hela LKL1 och få poäng och så.
Vi började med platsliggningen och Kenzo var hund nr 1, sen var det Flatte tiken, Lagotten och sen den Portogisiska vattenhunden.

Kenzo fick en 10:a på platsliggningen han var sååå duktig även om Lagotten satte sig upp så fort hans matte gått iväg och att flatten som låg bredvid reste sig upp efter ett par sekunder så låg Kenzo där helt coool lungn och bara tittade på matte. duktiga kille. Tandvisningen även där en 10:a...

Sen var det linförigheten, där hade Kenzo lite svårt att koncentrera sig när de andra hundarna var precis vid sidan om så där fick vi 6 poäng också pga han hade snett sättande.

Läggande under gång fick vi en 8 då Kenzo gick 2 steg innan han la sig ner, inkallningen 9 där hade Kenzo åter igen ett dåligt avslut.
Ställande under gång så fick vi en 0 (nolla) eftersom Kenzo inte stannade, där vet jag att vi har lite att jobba med för jag har ju ännu inte bestämt vilket kommando som jag vill ha på honom på just detta moment.

Apportering 5 eftersom Kenzo när han tagit apporten efter ett ta reser sig upp mot mig, det får vi jobba bort.
Hopp fick vi en 8 dåligt avslut dvs snett sättande. Helthetsintryck 7. Ger alltså totalpoängen 135

Det är jag supernöjd med med tanken på att vi bara har kört hela programmet 2 ggr tidigare så är jag supernöjd.Andsök

Idag hade jag tinat änder för att köra med framför allt Kenzo. Känner att vi behöver köra lite mer vilt eftesom jag inte har varit så duktig på att köra detta med just Kenzo.

Vi gick iväg till vårt träningställe i skogen och jag la ut 2 änder som han fick hämta på ett sök.
Han hade bra fart ut och tog in änderna med fina grepp över ryggen, sökte igen skogen bra, och givetvis hade jag med hans favorit boll som byte hehe.. När han kom in med anden och lämnat av i handen får han nämligen en kaninboll som han här helt galen i som belöning, perfekt att ha som byte. Idag fick han inte bollen varje gång han kom in utan ibland fick han korv och ibland bara beröm med min röst och han var lika glad ändå, perfekt.

Ja la ut änderna ett par gånger på olika ställen och greppen och avlämningarna blev bättre och bättre för varje gång, det var skönt.
Jag avslutade med att köra att Kenzo fick lyfta anden på nära håll och lämna av den i min hand så varje gång som Kenzo lyfte upp fågeln och la den i min hand så klickade jag och han fick belöning.
Jag utökade sen avståndet och la anden en bit bort skickade ut Kenzo som fick hämta in och alla avlämningar blev i handen tjoho!!! vilken nöjd Matte som vandrade hemåt till en Ozzy som undrade vart vi hade varit.
Så han fick köra lite linjetag på tomten och hämta fågel han också.

                       ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥       Mina snygga rödtottar ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥