MH

Idag var det så dags för Kenzo att göra sitt MH. Vi åkte iväg tidigt i morse jag och Ellinor till Stockholm Södra, där vi skulle göra vårt MH test.

Kenzo och jag startade som nummer 4 utav totalt 8 hundar, och jag ville gärna se den första hunden för att se hur banan såg ut. Jag vet ju hur ett MH går till eftersom jag gjort det med Ozzy tidigare.

När första hunden gått gick jag ner för att rasta Kenzo och tog en kopp kaffe till i solen, för vädret var det inget att klaga på, sen var det vår tur. Kenzo skötte sig utmärkt och jag är supernöjd men sätt att agera idag.

Roligast var när jag & Kenzo var på väg mot Dumpen, det tog honom 3 sekunder att kolla in dumpen från det att dumpen dragits upp, riktigt roligt att se.

Jag kommer att lägga ut MH Protokollet när jag gjort det klart det kommer att ligga under Kenzo´s flik på hemsidan, film kommer också så småningom.

Kan säga att han gjorde en hel del saker idag som gjorde mig väldigt stolt, och som det brukar vara så blir man förvånad att se hur ens hund gör i olika situationer.


Kenzo vid förföljandet.... Gullunge!!!

Träning med Aktivitetsgruppen

Idag åkte jag och Kenzo iväg till Stockholm södra Aktivitetsgrupp för att träna, idag var vi 13 tollare med Mattar och Hussar och vändret var ju kanon. Ozzy fick stanna hemma eftersom han har fått ett sår på låret och går med tratt stackarn!!!!

Temat för idag var olika stationer med Sök, linjetag, närsök, dirigeringar mm
Kenzo och jag började med att köra sök, på söket låg det ute 4 dummys och han fick köra varannan dummy tillsammans med Marita och Leon, och han skötte sig hur bra som helst...

Sen la vi ut alla 4 dummysar igen och så fick det hämta igen. Efter det körde vi en övning med stoppsignal.
Marita stogd ganska långt ut på ängen precis innan det blir gräs och slängde en dummy, jag skickade ut Kenzo och efter ett antal meter blåste jag stoppsignal, Kenzo gjorde tvärnit på signalen och så fick han hämta dummyn som belöning, vilken klippa!! han är så duktig.

Sen gick vi vidare till en dirigeringsruta som gick ut på att man hade en snitzel rakt ut ca 500 m, där skulle man blåsa stoppsignal och få hunden att stanna alt sitta och sen dirigera till höger eller vänster. Då jag och Kenzo inte tränat detta tänkte jag att jag provar får vi se hur det går, kan ju alltid göra det lättare för hunden om det inte går direkt.

Jag satte upp Kenzo och skickadet ut honom mot snitzeln blåste stopp och Kenzo tvärnitade tjoho 500 m in i skogen, vi har ju inte kört i sån terräng tidigare och plockat ut dirigeringen ut till skogen, så nöjd jag blevn hur nöjd som helst.... sen skulle jag dirigera honom till höger som är mitt "så" kommando... dit har vi ju inte kommit ännu i träningen men Kenzo han hade full fokus på min hand och sprang åt höger wow va häftig känsla det var... och mycket riktigt så hittade han dummyn också...
Jag är sååå nöjd med lilleman idag att han fick ihop alla bitar även om vi inte tränat så mkt på just dirigeringar.

Sen fick Kenzo ett närsök som han klarade galant, efter det tog vi en fika och pratade med de andra för att sen åka hem, för imorgon är en stor dag vi ska göra MH jag och Kenzo och det ska bli så kul att se hur lilleman kommer att agera på alla moment imorgon.

Här kommer lite bilder


Snygg Kenzo!!!


Tollarbos León Lira Banjo... (Ozzy´s halvbror)Gismo (Agrosofens Snötopp)

Träningshelg

Ja det kan man lungt säga att det blev i helgen som var. På lördagen drog jag och Kenzo iväg till Sanna i Gillingboda för en Dirigeringskurs. Jätte kul men många nya övningar och råd för hur vi ska ta träningen vidare.
Vi var 5 st som gick kursen och så hade vi 2 stycken som var observatörer. En riktig släktträff kan man säga då det var 3 kusiner och 2 syskon till Kenzo som var med på kursen!!!


(Kenzo)

Vi hade ju så otroligt tur med vädret strålande sol hela dagen!!

Vi fick göra en hel del övningar och Kenzo skötte sig hur bra som helst, han var jätte duktig och hade bra fokus hela dagen. Vi körde bla klockan dvs man lägger ut dummy kl 12, 3,6 och kl 21 och så skickar man ut hunden på linjetag eller på ett UT kommando och varierar avståndet från mittpunkten, sen körde vi ett pass med närsök, linjetag där vi blandade olika terränger från åker till gräs från gräs till skog osv.

Tänker inte skriva ner alla övningar här det skulle bli ett inlägg som aldrig skulle ta slut och det är inte så roligt att läsa milslånga inlägg tycker jag själv så det struntar jag i..
Men lite bilder kan jag klämma in:


(Syrran Kvittra)


(Brorsan Imo)


(syrran Speja)


(Kusinen Spurta)

Så igår var det Ozzy´s tur att träna. Jag träffade Lennart och Kicki och deras hundar och vi tränade dubbel och trippelmarkeringar och linjetag. Ozzy gick som tåget och spikade markeringarna som vanligt han är så otroligt duktig markör det är häftigt att se. För att göra det lite svårare fick Ozzy trippelmarkeringar 1 till höger 1 till vänster och så en rakt bakåt. Han spikade alla 3 utan problem, han är så otroligt duktig.

Linjetaget gick också bra rakt och fint, kan bara summera dagen med att jag är supernöjd med min lilla gosse!!
här kommer lite bilder från gårdagen också.(Ozzy)(Rossy)(Ozzy)

(Red Baron)