Träning med Aktivitetsgruppen

Idag hade vi träning med Aktivitetsgruppen Stockholm Södra och vi var 19 Rödtottar med hussar och mattar i Orhem, jätte kul.

Dagens tema var Tolling, sök, linjetag och markeringar.
Jag började med Ozzy som fick köra linjetag, linjetaget var upplagt så att man kunde köra mot ett träd eller på en stig, jag valde att köra linjetaget mot ett träd. Ozzy fick inte se när jag la ut dummyn utan fick helt lita på vart min hand pekade. Första linjetaget kunde ha varit bättre Ozzy vek av och började söka istället så jag kallade in gick ut en bit och riktade mot trändet igen och då blev det ett klockrent linjetag.

Jag gick sen och tog ett linjetag mot stigen där hade jag redan lagt ut dummyn i förväg. Ozzy gjorde ett klockrent linjetag och fin avläming.

Vi gick sen vidare till markeringen där Ozzy fick dubbelmarkeringar. Vilken otrolig markör han är denna Ozzybozz...fast det var svårsprungen och tät terräng så spikade han båda markeringarna klockrent.. Han fick dubbelmarkering igen och samma sak klockrena markeringar...duktig pöjk...

Kenzo hade under tiden suttit helt tyst och varit passiv även om det visslades och hundar var lite överallt runt omkring honom, och jag är så stolt över honom...


Kenzo fick köra Söket. På söket låg det ute 6 dummysar vara av 4 i närheten och 2 gansa djupt ut i sökrutan. Kenzo fick hämta in 3 av 6. Gjorde ett jätte fint snabbt sök och plockade in 2 st dummysar nära och 1 på djupet. jätte kul att se vilka han plockade in utav dessa dummysar. Jag är jätte nöjd med han sök..


Vi tog en fikapaus och efter det fick Ozzy köra sök med brorsan Poker de fick hämta 3 dummysar var på söket. Ozzy jobbade snabbt och effektivt som vanligt..tog dummysar på djupet.

Vi avslutade med att köra lite viltapportering, Trut och And. Jag hade båda killarna med mig och de fick sitta o vänta på sin tur och vänta under tiden som den andre körde och de var jätte duktiga båda två, lugna och tysta satt det där mina goa killar.


Jag var ju mest intresserad av hur Kenzo skulle hantera truten eftersom han inte har så mycket erfarenhet av just trut. Han gjorde ett jätte fint jobb fick först markeringar i skogen sen la vi ut truten så han fick springa ner i en backe...

Ozzy gjorde också ett bra jobb, enda problemet är att han ska packa fågeln...så det får vi jobba lite på!!
annars har han ju kanonfina grepp när han kommer in och lämnar alltid i hand.

2:A Pris NKL TJP Brottby

Igår var det dags igen för ett nytt NKL Prov för mig och Ozzy, denna gång åkte vi till Brottby.
Tävlingsnerverna var påkopplade till 150% och sömnen under natten blev inte många timmar!!

Hade ställt klockan på 06:00 men varknade för 70 fjärde gången tidigare än så och insåg att klockan skulle vara 6 om 30 minuter så jag gick upp satte på kaffe och gick ut med hundarna. Sen satte jag in Ozzy i bilen och åkte iväg..(Ozzy & jag Tolling)

Väl framme i Brottby hade jag lovat Sanna pricka av alla startande samt kolla vaccinationsintyg, när det var gjort dök Sanna och Domaren Anders upp och vi samlades för att gå igenom provet. Då det var en del strukna hundar så blev vårt startnr 4 istället för  startnr 6. Jag tittade på de 2 första hundarna och gick igenom hur jag skulle lägga upp provet för min och Ozzy´s del, sen gick jag till bilen och hämtade Ozzy.

På vägen ner till starten fick han svalka av sig i vattnet och vi körde lite tolling på en stig.
Han kändes väldigt bra innan start lugn och pigg.. Men när vi stog där och väntade och Anders dök upp märket jag att Ozzy triggades upp... tror att min lilla älskling har lagt ihop ett o annat och vet vad som är på G...
Det pratade jag och Sanna om så nu vet jag hur jag ska göra inför nästa prov.
Tack för all hjälp och råd jag får från dig Sanna när det gäller mig och Ozzy!!! Det är guld värt.(Passiviteten i Tollingen)

Provupplägget igår var Tolling 15 st åt höger och vänster, skott från vänster sidan där skytten stogd, följt av en markering till vänster, efter det fick man en markering till skott från vänster igen från skytten,  men denna gång föll markeringen till höger. Tollingen för Ozzys del var lite ofokuserad igår och när han helt plötsligt struntade i dummyn jag skickat till vänster för att istället fokusera sig på den båt som låg där, undrade jag vad han höll på med men kände att jag inte skulle korrigera honom och helt plötsligt hoppade han i båten och tar upp något därifrån...hm gissa vad jo det var ju anden till markeringen vi skulle få sen som Ozzy tog in...Ja sa Anders det tyder bara på en hund som har viltspontanitet och vill apportera vilt...

Sen var det en transportstäcka efter skytten till nästa markering, och efter markeringen var det ett riktat linjetag som Ozzy klarade galant det var ett utav de bästa linjetag han någonsin gjort, perfekt.(Tolling igen efter passiviteten)

Efter det var det ett sök ett ganska stort sök med väldigt jobbig, tungsprungen mark. Ozzy plockade in 4 vilt och alla avlämningar i hand, också perfekt...

När vårt prov var klart så var det 3 ÖKL hundar som skulle köra och natruligtvis ville jag stanna kvar och titta på även dem, de var jätte duktiga och man fick en del tips från publiken också som jag tog åt mig inför framtida prov/träningar.

Protokollet finns under Ozzy´s resultat

Tollingträning vid skjutbanan

Idag hade jag tinat lite fågel och när jag vaknade i morse och det verkligen vräkte ner så tänkte jag hua!!!
inget roligt väder att träna hund i framför allt inte vilt, men som tur var så blev det ju riktigt fint på em så efter middagen åkte jag & husse iväg med killarna och tränade lite.

Vi åkte till vår skjutbana idag och jädrar var de sköt där idag på 4-5 olika ställen så killarna fick en ordentlig dos med skotträning idag samtidigt som de jobbade kan man säga.

Ozzy fick börja med att Tolla och han gjorde ett kanonjobb idag, jättefin jaktfot ner till gömslet och fin andsmygning, Tolligen var perfekt.
Efter det fick han ett sök med vilt, 2 kråkor och en annan svart liten fågel (vet tyvärr inte vad det är!!!)


(Ozzy passiv i tollingen, duktiga kille. Bilden tagen med mobil så den är lite suddig)

Han plockade in alla 3 utan problem och med världens fart avlämningar i hand, duktiga kille.
Under tiden satt Kenzo en bit bort och tittade på helt cool lugn, tyst väntade han på sin tur, så duktig.

Sen var det Kenzo´s tur jätte fin jaktfot och fin tolling, andsmygning jätte duktig.... sen till söket som gick som en dans idag för Kenzo även om det bara var svartfågel så hade han världens fart ut och hittade fåglarna snabbt, avlämning i hand på samtliga vilt tjoho!!!
Vilken kille även om han inte fått så mycket träning på svartfågel så tvekade han inte en gång in kom alla...kanon(Kenzo passiv i Tollingen, duktiga kille. Bilden tagen med mobilkamera så den är lite suddig)

Vi gick sen upp till skjutbanan med killarna och där skötte dig sig hur bra som helst, även om det sköts på 4-5 ställen runt dem satt de där och tittade på de konstiga oranga grejerna som flög i luften (de sköt med lerduvor) och inte brydde de sig om det, vi gick också jaktfot fram och tillbaka under tiden som de sköt och den var jätte fin på båda
Sen fick både Ozzy & Kenzo apportera en dummy samtidigt som de sköt i en skogsunge en bit ifrån även där var de jätte duktiga jag är jätte stolt och nöjd med vår träning idag.