Ultraljud

Idag har Geir varit med Ricci på Ultraljud, enligt vad veterinären kunde se så såg han minst 5 fosterblåsor!! resten av valparnna var svåra att se. Spännande!!! om ett par veckor så vet vi hur många de är, vilken fördelning på kön och framförallt hur de ser ut. Vi längtar sååå :) till vecka 41.
 
Här är 2 utav representanterna för kullen.
 
Läs mer om kullen här
 
 

Träning med Gås/Dubbelmarkeringar

I helgen har jag varit funktionär på klubbens 1.a Officiella Rallylydnadstävling, hade ju tänkt att jag och Kenzo skulle vara med och tävla på riktigt för första gången men tyvärr så missade jag sista anmälningsdagen, så då tänkte jag att jag kunde vara med och hjälpa till istället, det blev en lyckad dag och en lyckad tävling, vi fick mycket beröm vi som hade hand om tävlingen och sånt är ju jättekul !!..
 
Igår så hade jag tinat upp Gåsen som jag fick utav Åsa, Tack snälla för att du fixade den till oss :)
Jag var superspänd på att se hur killarna skulle reagera på gåsen, då båda bara har träffat på detta 1 gång tidigare, men de var sååå duktiga båda två. Jag gick upp och la Gåsen bakom en gran uppe på ett berg så de inte skulle ha ögonkontakt med mig utan fick lösa uppgiften själva på HUR de skulle bära denna tunga stora fågel ?? ner till mig !!!! Bilderna talar för sig själva hur duktiga mina gossar är :)
 
 
Ozzy med Gåsen
 
 
 
Kenzo med Gåsen
 
 
Efter att vi kört med Gåsen i skogen så körde jag lite dubbelmakeringar på ängen, det är något som Kenzo behöver träna på. Det gick superbra med båda killarna och de markerade jättebra även om gräset var mycket högt. Duktiga killar
 
 

Träning

Igår tränade jag med Monica, Charley och Poker. Vi körde lite TJP upplägg och tränade på de bitarna som vi behöver träna på, Kenzo dubbelmarkeringar och Ozzy Tolling med störning :)
Monica började med sina killar eftersom hon körde med dummy igår och jag körde med vilt..
 
Kenzo fick börja med att gå jaktfot ner till gömslet sen Tollade vi med störning dels hade jag lagt ut änder som låg vid gömselt och sen hjälpte Monica till som xtra störning hon stod på berget bredvid och kastade kottar i vattnet under tiden som Kenzo tollade eller var passiv,  han gjorde ett kanonjobb och brydde sig inte om "ploppet" i vattnet, han tappade av misstag greppet om bollen uppe på berget så den råkade hamna i vattnet och försökte förbrilt ta sig upp från vattnet (stackarn) kom fort, fort in med bollen till mig så jag brydde mig inte om den grejen. 
 
 
 
Sen fick han dubbelmarkeringar på vattnet (and) en till höger och en till vänster. Satt jättefint och stadigt på båda markeringarna och gick på mitt kommando! han simmade på den som var kastad först den till höger men av någon anledning så simmade han inte hela vägen ut, vände när han var en bit ifrån så jag försökte få ut honom igen med hjälp av UT, men det sitter inte helt perfekt på vatten ännu så med Monicas hjälp (som stod på andra sidan vattmet) så lyckades jag få ut honom på den till slut, avlämning i hand. Sen ut på den andra som han simmade lite åt vänster men jag tänkte att han skulle få lösa det hela själv och se om han hade kvar den i minnet och det hade han, fint grepp och avlämning i hand även på nr 2. Sen fick han gå på ett sök med 4 änder, som jag gömt väl i hålor och kilat fast i träd, samt i rotvältor. Jattefin fart ut och in och med avläningar i hand på alla 4, duktiga kille.
 
Ozzy´s tur och jag är såååå nöjd med honom efter igår sikken kille... Jaktfot med andsmygning ner till nätet som var kanonfin, sen fick även han Tolla med störning, Monica stod åter igen på berget och kastade kottar. Wow tänkte Ozzy hon kastar något åt mig, han sprang efter bollen men ställde upp sig på berget utan att ta bollen, så nu fick jag tillfälle att korrigera honom, Tack Monica perfekt!!!.
 
Ozzy fortsatte att Tolla och vara passiv och gjorde ett jättebra jobb även om Monica kastade kottar så kom han in hela tiden med bollarna :)
Fortsatte att tolla undertiden som Monica ställt sig på andra sidan vattnet utan att Ozzy brydde sig om henne. Han gjorde en perfekt tolling, då passade Monica på att säga pang på andra sidan vattnet, Ozzy stannar upp kollar över vattnet, men tar upp bollen och kommer in till mig wow vilken härlig känsla, så nu förstår ni varför jag var så nöjd med min kille igår :)
 
 
Går med Ozzy till högersidan och sätter mig själv bakom nätet, Monica släger iväg änderna och Ozzy sitter fint och lungt kvar och hoppar i på mitt kommando.Han är ju sååå duktig på markera lätt som en plätt tyckte Ozzy. Hämtade båda med fin fart lämnade av båda två mkt fint i handen. Ozzy fick även han sök med 4 änder tjoff, tjoff  så var alla 4 inne i ett litet nafs alla 4 änder avlämnade i hand.