S-Kullen 1 år, Träning i Knivsta, möte SSRK

Tänk var tiden går idag fyller Ozzy´s första kull 1 år, GRATTIS Säger vi till Sir Rooney, Saffran, Shanti, Sannie och Scottie i S-kullen.Helgen har varit väldigt intensiv:
På lördagen träffade jag ett gäng Tollarboare för att träna i en ny inomhushall i Knivsta. Det var jättekul och jag körde lyndad med både Kenzo och Ozzy. Jag körde killarna 1 timme var eftersom vi "hyrt" hallen i 2 timmar.

Kenzo fick börja och vi körde inkallning, ställande och läggande under gång, Apportbocken och linförighet. Vi jobbade i grupper med 3 i varje grupp och båda killarna skötte sig hur bra som helst väldigt fokuserade på det jobb de skulle göra även om det var ny miljö och nya hundar som vi inte tränat med tidigare.

Ozzy fick också köra inkallning med ställande med matskål bakåt som belöning, inkallning, läggande under gång och hopp över hinder 2:ans moment och även om det var en tik som höglöpte så stördes inte Ozzy utav det utan jobbade fokuserad och gjorde det han skulle, det var ju den största utmaningen för dagen, men det märktes att han var lite ringrostig för han hade glömt bort hopphindret jaja så går det ju när man inte nöter på med lydnaden och så klart beror det på min inställning till själva lydnanden jag har inte hittat den "rätta" känslan av att träna lydnad med killarna men det kanske kommer vem vet, jag jobbar på det :)(Kenzo i världens fart = inkallning)

Igår söndag så var jag på SSRKs möte i Uppsala om den nya funktionsbeskrivningen och det var jätte intressant och lärorikt, verkligen roligt att se de nya momenten och vi hade en del testhundar med så vi var ute stora delen av dagen. Jag träffade en massa trevliga hundmänniskor.

Y kullen 2 v 2012-01-24

Igår fick jag mejl i från Optigen att Kenzos blodprov kommit fram till USA så nu är det bara att invänta svaret.  :)

Idag fyller Ozzy´s gulliga valpar i Y kullen 2 veckor och jag har fått nya bilder på de små liven, de är ju sååå fina (åh jag är ju INTE partisk nej..)

Det ska bli sååå roligt att åka ner och hälsa på dem i Göteborg i början av Mars precis innan de ska flytta till sina nya hem, och det ska bli roligt att följa dem hela livet, för "farmor" kommer att vilja ha koll på vad de sysslar med.

Här kommer några bilder resten finns i ett nytt album på hemsidan.En utav tikarna som är så sockersöt med sitt breda vita tecken i huvudet, lite vitt på tassar och lagom på bröstet med en vit svanstippOzzy´s son så fin svart nos, lite vitt på både tassar och bröst och med vit svanstipp.

Utställning Kungsör

Idag har Kenzo, jag och Niclas varit i Kungsör på utställning. Kenzo fick Excellent utan CK :)
Jag är jättenöjd med honom med tanke på att det var en väldigt stökig miljö vi var i, en inomhushall och fullt av hundar överallt & trångt. Vi fick en plats till slut och Kenzo fick ligga i sin bur innan det var hans tur att gå in i ringen.

Det var 36 Tollare anmälda idag och Kenzo gick för andra gången i Jaktklassen, Domaren för dagen var Jan Roger Sauge.

Kenzo skötte sig jättebra och han sprang fint och ställde upp sig jättesnyggt. Kritiken kommer jag lägga ut på hemsidan under Kenzo's flik.

Efter utställningen åkte vi tillsammans med Monica och Janne till ett Cafe och tog en fika och pratade, Tack för trevligt sällskap :)

Idag har jag fått en jättefin bild på en utav Ozzy's döttrar som idag har passerat kilo gränsen 1.027 kg. 12 dagar gammal. En riktig tjockis som inte kan brås på far sin i allafall ;)