SE U(u)CH

Ja idag blev Kenzo utställningschampion i Högbo Ridhus YES!!! Rätt komiskt när man tänker efter att Kenzo tagit alla sina Cert i Högbo det första 2011-03-27, det andra 2011-07-10 och nu det idag 2012-03-25 jag är så otroligt glad för nu är ett av våra mål för 2012 klart att bocka av :)

Kenzo blev också bästa jaktmeriterade idag och i konkurrensen om BIR/BIM så blev han BIR, så finalringen nästa för vår del och det blev en lååång väntan men det var den värd kan jag säga :)


När Tollarna var klara för dagen så åkte jag och Niclas iväg försökte hitta ett bra ställe att stanna på men alla vägar hade en bom eller stenar så det gick inte att åka in på någon väg alls.
Vi vände och åkte tillbaka mot centrum och vem står där om inte Polisen, ja de hade körkort och nykterhetskontroll, så det var bara att fylla lungorna med luft och blåsa allt vad man har, inget problem där inte.
Vi åkte en bit till och hittade ett ställe kanske inte världens häftigaste ställe men vi satte oss utanför Bilprovningen i Sandviken på en parkbänk i solen haha.

Efter denna mysiga stund i solen så åkte vi tillbaka till Högbo Ridhus, tog en kaffe gick en promenad med Kenzo. Ringde lite samtal till vänner och berätta om dagen hittills :)

Lite försenat var det då dags för Finalen äntligen, vi fick vänta ett tag innan det var vår tur att gå i BIS Jaktmeriterad, även där blev det utdelning då Kenzo blev BIS 3:a wow va häftigt. Jag blev så glad så jag hölll på att spricka sikken kille man har. Sen var det då dags för den stora Finalen häftigaste var när speakern sa
" snart är det dags att ta in de vackraste av de vackraste" shit vilken känsla det var, för en utav dem var ju vi
Jag och Kenzo.

Finalen gick ju inte lika bra som tidigare på dagen men det struntar jag i. Jag är sååååå glad idag för jag har världens vackraste hund KENZO = SE U (u) CH nu ska vi bara slipa på att ta bort () runt det lilla u:et....

Tack alla vänner som förgyllde vår dag och tack för alla gratulationer jag fått idag i Högbo och Gästboken, FB

Kritik kommer snart ;)

Träning med Aktivitetsgruppen Stockholm Södra

Idag var det träning med aktivitetsgruppen och vi var hela 19 hundar med mattar och hussar vädret var ju ett perfekt träningsväder och inte var det speciellt blött i Orhem heller.

Jag körde stadga och fotgående övningar med Kenzo och Ozzy tillsammans med Monica som körde Poker och Charley idag.
Jag började med Kenzo som fick markering sen vände vi åt höger eller vänster gick ca 15 m skickade honom på markeringen och körde så ett par gånger. Kenzo jobbade fint och markerade klockrent och vända från och gå jaktfot hade han inga som helst problem med :)

Ozzy fick en lite svårare uppgift han fick markering åt vänster sen gick jag ca 15 meter åt höger sen fick han en till markering åt höger och så gick jag ytterligare ca 15 m till höger skickade honom, han gjorde självklart klockrena markeringar och spikade båda två, han är ju så otroligt duktig markör det är sååå häftigt att se :)
Killarna fick sen markeringar på väldigt lååånngt håll vet inte hur långt men det var en stor gräsyta som går mot en skogskant. Kenzo fick dubbelmarkeringar och sen två enkelmakeringar.

På ena sidan är det en gångstig och en bänk, och den andra sidan en öppen gräsplatt. Kenzo sprang med bra fart mot den första markeringen men när han kom till bänken så mattades farten av, men han fortsatte att söka sig ut till dummyn och hittade den :).
När han gick på den markeringen som föll åt höger hade han inga problem alls men å andra sidan så var terrängen betydligt lättare på högra sidan.

Ozzy fick trippelmakreringar en till höger en till vänster och en rakt bakåt, självklart klockrena markeringar och full fart ut och in sikken kille :)

Det som jag är jättenöjd med idag är killarnas förmåga att vänta på sin tur och vara tysta. Kenzo fick dessutom en ordentlig störning idag då han fick sitta och vänta på Poker när han körde och att jag var i skogen och kastade, men han satt där helt cool lugn och väntade på sin tur och tittade, sen dök det upp en tollartjej som rymt från sin ägare som kom med en boll i munnen. Jag gick korrigera Kenzo som natruligtvis undrade vad hon var för typ, men när jag ropade från skogen att han skulle sätta sig ner igen så gjorde han det även om tollartjejen spang runt, runt honom så himla nöjd med hans passivitet idag och hans förmåga att jobba, fotgående var kanon och duktig markör, inget tjuvande alls, duktig på att sitta still och titta på när andra hundar jobbar det är ett +.

Ozzy då ja en fantastisk markör helt otrolig :) lite frustationspip kom idag men han följer villigt med när man vänder från markeringen och går en bra bit ifrån.  Bra jaktfot idag det är ett +. Tyst när han sitter med och ser på när andra hundar jobbar,  idag var det Charley och Ozzy som körde tillsammans.

Rally-lydnad nr 3

Ja igår var det vår 3:e kurs i Rally-lydnad, det är så himla kul och Kenzo är så fantastiskt duktig följer med följsamt, även om jag ibland blir lite snurrig på vissa skyltar men de flesta skyltarna sitter nu för min del.

Vi fick en längre bana igår än förra gången och vi (jag & Kenzo) fick mycke beröm utav instruktören som tyckte att det såg väldigt snyggt ut när vi gick banan, bra flyt och perfekt timing :)

Även om det tränat en löptik på appellplanen precis innan vi skulle ha kurs så hade Kenzo full fokus hela passet och brydd sig inte om de härliga dofterna i gräset. En bra träning för oss alla eftersom löptikar får vara med och tävla i Rally-lydnad då är det ju prefket och få en sån störning när man tränar. Vi tränade vidare på "front" och fick lära oss nya roliga skyltar. bla den här nedan som var jätteroligt Kenzo snappade upp den direkt och det flöt på väldigt bra.I banan fanns även denna skylt med åt både vänster och höger.