Träning med Aktivitetsgruppen Stockholm Södra

Idag var det träning med aktivitetsgruppen och vi var hela 19 hundar med mattar och hussar vädret var ju ett perfekt träningsväder och inte var det speciellt blött i Orhem heller.

Jag körde stadga och fotgående övningar med Kenzo och Ozzy tillsammans med Monica som körde Poker och Charley idag.
Jag började med Kenzo som fick markering sen vände vi åt höger eller vänster gick ca 15 m skickade honom på markeringen och körde så ett par gånger. Kenzo jobbade fint och markerade klockrent och vända från och gå jaktfot hade han inga som helst problem med :)

Ozzy fick en lite svårare uppgift han fick markering åt vänster sen gick jag ca 15 meter åt höger sen fick han en till markering åt höger och så gick jag ytterligare ca 15 m till höger skickade honom, han gjorde självklart klockrena markeringar och spikade båda två, han är ju så otroligt duktig markör det är sååå häftigt att se :)
Killarna fick sen markeringar på väldigt lååånngt håll vet inte hur långt men det var en stor gräsyta som går mot en skogskant. Kenzo fick dubbelmarkeringar och sen två enkelmakeringar.

På ena sidan är det en gångstig och en bänk, och den andra sidan en öppen gräsplatt. Kenzo sprang med bra fart mot den första markeringen men när han kom till bänken så mattades farten av, men han fortsatte att söka sig ut till dummyn och hittade den :).
När han gick på den markeringen som föll åt höger hade han inga problem alls men å andra sidan så var terrängen betydligt lättare på högra sidan.

Ozzy fick trippelmakreringar en till höger en till vänster och en rakt bakåt, självklart klockrena markeringar och full fart ut och in sikken kille :)

Det som jag är jättenöjd med idag är killarnas förmåga att vänta på sin tur och vara tysta. Kenzo fick dessutom en ordentlig störning idag då han fick sitta och vänta på Poker när han körde och att jag var i skogen och kastade, men han satt där helt cool lugn och väntade på sin tur och tittade, sen dök det upp en tollartjej som rymt från sin ägare som kom med en boll i munnen. Jag gick korrigera Kenzo som natruligtvis undrade vad hon var för typ, men när jag ropade från skogen att han skulle sätta sig ner igen så gjorde han det även om tollartjejen spang runt, runt honom så himla nöjd med hans passivitet idag och hans förmåga att jobba, fotgående var kanon och duktig markör, inget tjuvande alls, duktig på att sitta still och titta på när andra hundar jobbar det är ett +.

Ozzy då ja en fantastisk markör helt otrolig :) lite frustationspip kom idag men han följer villigt med när man vänder från markeringen och går en bra bit ifrån.  Bra jaktfot idag det är ett +. Tyst när han sitter med och ser på när andra hundar jobbar,  idag var det Charley och Ozzy som körde tillsammans.

Kommentera här: