Fanta, Zelda, Vega och Saffran visar framfötter

I helgen har 3 Tollerricc tjejer visat upp sig i utställningsringen men fina resultat. På lördag ställdes Zelda, Fanta och Vega i Valpklass 6-9 månader och de placerade sig:
 
(Zelda 2:a plats Valpklass 6-9 månader)
 
(Zelda)
 
(Fanta en 3:e plats i valpklass 6-9 månader)
 
(Vega 4:e plasts i valpklass 6-9 måndader)
 
Zelda på 2.a plats
Fanta på 3:e plats
Vega på 4.e plast
Grattis, Grattis :)
 
(Fanta och Vega)
 
(BIR och BIS3, Grattis)
(Fanta med Matte)
 
På Söndag ställdes endast Fanta ut och hon slog till med att bli BIR och BIS 3 i samma klass Valpklass 6-9 :), Fanta ställde även upp på Barn med hund och vann även det, Grattis igen :)
 
(Fanta i Barn med hund )
 
Halvsystern Krokasmedens Saffran har också varit ute och tävlat och blivit uppflyttad till lägre, Grattis, Grattis :)
 
 
 
 
 

Träning i Gillingboda

Nu har jag varit iväg och tränat med hundrana men inte hunnit blogga alls, så här kommer lite info från helgen och veckan som gått, förra veckan åkte jag och killarna för att träffa Sanna och träna tillsammans i Gillingboda.
Jag är hur nöjd som helst med mina killar. Jag började med Ozzy som fick köra minnesmarkeringar och dirigeringar, vilken underbar hund!!! han gick som tåget :)
 
Vi började med att lägga ut alla områden 7 olika områden och mycket att hålla reda på för Ozzy och Sniffa,
vi hade gjort som en fyrkant på ett utav fälten med 4 stolpar, som vi gick imellan och fick markeringar först för att sen vända om och köra dirigeringar bakåt, vända tillbaka och hunden fick gå på markeringen.
Ozzy var superduktig och markerade bra som vanligt, fina bakåtskick och fina långa linjetag med olika terrängskirften utan problem härligt.
 
 
Vi åt lite lunch sen böt jag till Kenzo som fick köra nästan samma upplägg, han markerade bra men svårt at fokusera på själva linjetaget, (läxa fick vi med oss till nästa gång!!) Fick till jättefina långa linjetag med Kenzo och jag är så nöjd, märkte att terrängskiften var jobbiga för Kenzo att ta sig igenom så det ska vi också träna på haha!!
 
När jag kört Kenzo en stund tog vi ut viltet. Gås, Kanin, duva, and, trut, kråka. Vi la ut i flera områden och körde parallet med varandra, till viltet hade även Anna & Imo och Mariana & Viggo kommit kul!! Mina killar var superduktiga och plockade in 2 kaniner var och Gåsen och truten härligt att se :) De fick också passivitet här då jag körde en hund i taget och den andra fick snällt sitta och vänta på sin tur, vilket ingen utav dem har några problem med skönt.
 

Hundhelg

Helgen har varit full av hundaktiviviteter. På lördag åkte jag, Ellinor och Ozzy till Kungsträdgården ”Kungsan” i Stockholm för att vara med på SKK aktivitet Skäll inte på hunden. Vi var ca 20 raser som var representerade där och vi hade många besökare även om vädret hade kunnat varit bättre. Besökarna ställde många frågor om vår fantastiska ras Tollaren. Jättekul att stå där och prata om rasen i flera timmar många kom tillbaka flera gånger och klappade på Ozzy och Zokie, och ställde fler frågor.

 

Vi fick även gå i en rasparad och undertiden som vi visade upp hundarna så pratade speakern om var hundrasen kommer ifrån och vad den används till, roligt var det när speakern sa lägg detta namn på minnet  ”Nova Soctia Duck Tolling Retriever”  bra reklam för en underbar hundras!!! (jag är ju inte partisk) 

 

På söndagen körde vi träning med Petronella och Lukas som ska vara med på lagkampen i år i Dalarna. Vi körde markeringar, dirigeringar och sök och jag berättade för Petronella vad man gör på en Lagkamp!!! eftersom Petronella inte varit med tidigare.

 

Jag åkte dit lite tidigare för att träna killarna lite innan, jag använde mig utav samma träd som jag körde i torsdags när jag var där och tränade dirigeringar med Ozzy, långa fina dirigeringar fick jag till igår och Ozzy var super duktig på linjetagen!! Jag var såå nöjd. 

 

Kenzo fick också köra på samma ställe man hade lite svårt att komma tillbaka till samma område när jag ökade avståndet från trädet, vi körde också dirigeringar höger/vänster samt stoppsignal.