Tjp Ockelbo

Jag startade både Kenzo och Ozzy i Ockelbo, Kenzo i ÖKL och Ozzy i NKL. Vi åkte dit redan på torsdagen hade hyrt en jättemysig stuga på en Camping i Ockelbo för mig,Niclas och hundarna.
 
Samling 8 på morgonen på Fredagen den 26/7 Ozzy och Kenzo hade startnr 5 båda två, i var sin ruta vilket jag insåg inte skulle gå att få ihop alls. Jag fick flytta fram Ozzy i NKL och starta som nr 3, men det blev som startande hund nr 2 istället eftersom den som skulle ha startat som hund 2 ej var på plats. Domare var Sverker Haraldsson.
Provet var upplagt att vi gick jaktfot, tollade fick 2 enkelmarkeringar sen söket. Ozzy var het och tyvärr så nollade vi, han satt inte kvar på markeringarna utan hoppade fram på första och stack en längre bit på andra, var het och hade svårt att vara helt lugn på passiviteten, jaja så kan det gå! Fick ju bra kritik för hans simteknik och sin bra sökförmåga i söket :)
 
Vidare till ÖKL rutan där Kenzo och jag skulle starta hua!! domare för dagen var Leif Gustavsson och jag hade en möjlighet att titta på några hundar innan det var vår tur.
Provet var upplagd att man gick jaktfot ner till gömslet tollade fick en dubbelmarkering, sen var det en dirigering ut till en ö där det låg en and, en enkelmarkering i vatten följt av ett sök med bla kanadagås och änder, hur gick det då Jo Kenzo fick ett 3:e pris tjoho!!! så nöjd med hans insats, även om det blev en del missar så har vi lite att jobba på till nästa start om 1 vecka i Höör på Tollarspecialen.
 
 
 
 
 
 
Tack Torbjörn för alla fina kort jag fick till min hemsida :)

Far och döttrar

För ett par helger sedan 30/6 fick jag besök av Yvi (Krokasmedens Yvi) med Matte Anna och Jessie (Krokasmedens Yasmin) med matte Michaela.
 
Jag hade bjudit hit dem för att vi skulle få träffas men också för att vi skulle träna tillsammans såklart!!!
En del vilt hade jag tinat till denna dag som  Yvi och Jessie skulle pröva på :)
Men vi började med att träna med dummys först, så jag la ut ett mindre sök på 4 dummysar till tjejerna, båda var duktiga och sökte fint i området, har fina grepp och bra avlämningar härligt :)
 
Sen fick det markeringar båda två vilket de också var duktiga på, så roligt att se att Ozzys fantastiska makreringsförmåga har gått i arv i dessa underbara tjejer, man blir så glad när man ser vissa likheter som de har fått av Pappa Ozzy :)
 
Efter en lunch så tog vi fram viltet och det fick prova på and och råka. Härligt att se så spontana de var med viltet även om de inte träffat på vilt så ofta, anden var det inget problem med både Yvi och Jessie tog in anden med fina grepp och avlämningar :)
Med råkan var det värre är ju inte den vanligaste fågeln men med lite hjälp av "farmor" så tog de även den fågeln härligt !!!
 
Sen fick ju Ozzy och Kenzo köra lite också, de fick ett sök på ett antal fåglar och linjetag med Gås. Det blev mycket hundprat denna dag om allt möjligt från tävlingsregler till vad man gör på ett Tollingjaktprov och ett Retrieverprov. Nu hoppas, hoppas jag att jag väckt ett intresse för att ev starta dessa underbara tjejer i framtiden i jakten!!! Har ju lyckats övertala Anna att åka ner till Höör i sommar till Tollarspecialen 2013 !!!
 
 
 
 

Träning i värmen

Idag var vi iväg och tränade ett par timmar jag och mina prinsar, de var så duktiga är så stolt över dem :)
 
Kenzo fick gå ut som hund nr 4 i träningsgänget, värmde upp honom lite sen tollade vi som ett riktigt ÖKL prov med pauser och så. Fin tolling och fin passivitet. Sen fick han en dubbelmakering på vatten med skott. Fast och fin i skotten samt hade hur bra koll som helts på båda markeringarna, simmar fint och lämnar av i hand med fina grepp :)
 
Efter det så fick han gå på ett dolt linjetag rakt över sjön, ett jättefint linjetag och även om vi hade gås ute och vinden låg rätt så var han helt fokuserad på att simma ut på linjetaget. In med anden och lämnade i hand.
 
Sen var det gås på linjetag, en stor gås men med lite muta (kattmat) så kom den in, med ett bra grepp tyvärr inte avlämning i hand men vi är på G!!!
 
Ett nytt linjetag på vatten men den här gången var det Gås en stor kanadagås på säkert 5 kg så otroligt stor!!! simmade bra ut och fint linjetag på vattnet, upp och med lite hjälp så tog han in även den gåsen, ville först välja landvägen tillbaka men, åter igen så tog matte upp kattmaten och då så valde han att simma tillbaka med den, och nästan framme hos matte lämnade han gåsen. Vi måste få till snabbare upptag med gås och avlämningar in hand men det jobbar vi på.
 
Ozzy fick köra samma upplägg Tollade kanonfint även om det fanns gamla legor av vilt lite överallt i tolling området och att fig stod ute som han hade stenkoll på!!! Han fick också dubbel markeringar på vatten, med skott. Lite start ljud på första skicket (Tyvärr) men fina minnesmarkeringar och fina avlämningar och bra simteknik!!!
 
Linjetaget gick han som tåget, rakt ut och simmade fint tillbaka och avlämning i hand. Gåsen tog han också men med hjälp av lite stöttning av matte, nöjde mig med att han lyfte den från marken och lämnade den i handen på mig.