Snygga ♥ Sir Rooney ♥

Grattis, Grattis till Krokasmedens Sir Rooney Top Junior 2012! ♥, härligt!!! Idag är jag en mcket stolt "Farmor"
 
 
 
Snygga Sir Rooney (väldigt lik sin stiliga far :)

Far och dotter

I söndags kom Michaela och Jessie hem till oss, det var verkligen jätte kul att träffa dem igen :) och Jessie är så lik sin far både till utseendet och till sättet så roligt att se. En härlig tjej :)
Jag hade tinat vilt och jag skulle visa Michaela hur ett tollingjaktprov går till, så vi åkte iväg till min fina träningssjö och la upp det nästan som ett prov.
 
Jag började att köra tolling med Kenzo bakom nätet, förklarade för Michaela vad som händer och sen gick vi vidare till dirigerings ön, där jag slängt ut 2 villt en and och en duva. Kenzo gjorde jätte fina linjetag och jag fick även in ett stopp på vatten och en dirigering tjoho!! hur nöjd som helst :)
Efter det gick vi vidare till söket där det låg ute 2 svartfåglar och 2 änder, alla kom in med finfina grepp och avlämningar i hand. Sen avslutade vi med ett linjetag uppe i skogen.
Ozzy fick också köra samma upplägg, började tolla och Michaela stod som kastare en bit bort, just bara för att Ozzy skulle få lite störning haha!!! han gjorde ett jätte bra jobb och var lite intresserad av Michaela men valde hela tiden mig och att ta med sig tollingföremålet in igen till gömselt duktig pöjk!!!
Efter det körde vi en vattenmarkering som även den gick utmärkt, fast i kastet och hoppar i på mitt kommando. Söket samma upplägg som Kenzo, med fina grepp och avlämningar avlsutade med linjetaget.
Nöjd med båda mina killar idag, men mest nöjd med den finfina dirigeringen vi fick till på vattnet jag och Kenzo :)
Vi avslutade med att Jessie fick pröva på and med lite varierat resultat. Nu ska Michaela och Jessie hem och öva!!! så får jag hoppas att jag får se dem på något TJP prov i framtiden :)
 

Jaktträning

Förra helgen var det hundträning både lördag och söndag, på lördag var det träning med Aktivitetsgruppen och vi hade en bra träning.
Körde 3 stationer med sök, Tolling och linjetag. Jag började med att Kenzo och jag tollade nere vid vattnet fin tolling och jättebra passivitet bakom gömslet, sen gick vi vidare till linjetaget som var utlagt på kort, medel och långt avstånd. Kenzo fick ta den korta sen nöjde jag mig med den. Gick och körde linjetag vid min vanliga plats där både Ozzy och Kenzo känner igen, ingen utav dem visste att jag lagt ut 6 dummysar iförväg.
Ställde upp Kenzo och han fokuserade blicken, sprang i en liten båge men inte tillräckligt för att jag skulle korrigera honom, är nöjd med mitt tårttänk om hur mycket han ska vika av från själva linjen :) Nöjd med Kenzos träning bytte jag hund till Ozzy.
 
Ozzy och jag gick ner till tollingen som även den gick utmärkt med Ozzy, fin passivitet och fin tolling :)
Jag hoppade över den station som var utlagd med linjetag och tog vårt ställe i stället. Skickade Ozzy väldigt långt idag och jag är så nöjd men honom, eftersom han fick så kraftiga störningar!!
På hans vänstra sida började en att blåsa stoppsignal när jag stod där och skulle skicka Ozzy! och på högra sidan så var det en annan hund som lekte jätte mycket med sin husse och en freisbye!! ojoj snacka om störning!! Ozzy sneglade lite på den lekande hunden man sprang hela vägen från slutet av ängen och upp till "våra" björkar shit alltså vilken underbar kille man har :)
 
Vi tog en fika och snackade lite sen avslutade vi med att vi körde bumper, stadga i skott och den gick hur bra som helst. körde med både Ozzy och Kenzo och de är så duktiga och fasta i skotten så det är jag väldigt nöjd med.
 
Efter en härlig träning med båda hundarna där jag fått till fina långa linjetag med båda mina killar, åkte jag hem och avslutade lördagem/kvällen med shopping i Skärholmens centrum tillsammans med Ellinor :)