Utställning 26 januari i Kumla

Igår var vi (jag och Ellinor) i Kumla ridhus med Lazer för sin debut i utställningsringen. Han skötte sig bra tycker jag i den ovana miljön som ett ridhus kan vara.
Det blev en slät 1:a för Lazer. Domaren var inte speciellt generös över lag med HP eller Excellent/CERT. Tycker att hon behandlade valparna lite väl hårt och var lite väl framfusig i min smak. Men jaja vad är väl en bal på slottet? Bara ta nya tag och försöka igen :)
 
Domaren Annika Ulltveit-Moe tog tag i Lazers koppel och höll fast honom vilket han inte tyckte om och började backa ifrån men hon fortsatte att dra i honom och försöka känna på honom... Hon tyckte att han behövde lite mer miljö-/socialträning och att OM han hade fått upp svansen hade han fått ett HP (han hade lite böjd svans när vi sprang...)
Jag är så nöjd med Lazer! Han skötte sig fint och han fick bra kritik. Passade även på att be dem som var där att hantera  honom efteråt och det var inga problem. Superskönt!
Vi tog en bild med syrran Leah som också var där och ställde ut, hon fick också en slät 1:a. Jättekul att träffa henne igen och se likheterna i beteende som hon och Lazer har. Sist vi såg henne så var hon åtta veckor...
Det blev en del stopp på vägen hem :) men det är alltid lika mysigt att åka iväg med Ellinor, mycket skratt och trevliga stunder blir det :) inte bara hundsaker som kom med hem igår haha, ett av stoppen vi gjorde var på Dollarstore i Arboga.

Ringträning

Igår var jag och Lazer i hundhallen, Upplandsväsby för att få lite tips av Gerard O´Shea i ringträning.
Lazer var så duktig och även om det var massor med hundar, ca 20-25 stycken i hallen så skötte han sig så bra :)
 
Jag lärde mig en hel del nya saker och insåg att det här med att ställa ut en hund inte är så enkelt som man tror. Kommer absolut åka dit flera gånger, dels för min skull men även för att Lazer ska miljötränas.
 
(Bilden tagen med mobil)

Äntligen, Äntligen

Jaaaaa! Äntligen har jag nu börjat träna min goa Prins Kenzo igen! ♥
Pratade med veterinären i fredags och hon tyckte absolut att jag skulle börja träna Kenzo igen, eftersom min plan är att han ska ut på jaktproven igen... Det var lite pirrigt, men jag bestämde mig för att tina fram gås, änder och kråka. Även om det kändes lite nervöst så sa ju ändå veterinären att det var grönt - bara att köra!
 
Tog med mig Niclas ut i skogen så jag fick lite bilder, ville även testa och se vad Lazer gjorde när han träffade på den stora fina gåsen....
 
Jag började med Kenzo som fick plocka in gåsen, som han gjorde exemplariskt som om han inte gjort något annat. Det var ju fem månader sist som han fick springa i skogen och ta fågel. Vilken otroligt skön känsla det var att se honom springa och jobba igen och han var såååå lycklig! Han hämtade även in änderna och kråkan utan problem :)
Lazer då, hur gick det med gåsen? Ja den var ju häftig tyckte Lazer men hur ska jag ta den här då? Förväntade mig inte att han skulle förstå HUR han skulle göra första gången, men han drog lite i den och försökte i alla fall. Mycket stolt matte! Han fick sen hämta in en and och en kråka utan större problem. Är så nöjd med hans otroligt fina grepp och han tycker att fåglarna är sååå häftiga!
Ozzy fick också köra gås. Han tycker fortfarande att gåsen är jobbig att ta och försöker både här och där på gåsen, plutten. Han vill ju så gärna få in den men han lyckades igår väldigt bra och även om jag inte fick den hela vägen in så är jag ändå så nöjd med honom.
Vi avslutade med att alla tre fick gå en promenad och springa av sig i skogen, lyckligast av alla var Kenzo ♥