Nya tag!!! nya utmaningar.......

I söndags åkte jag och Ellinor iväg med alla 3 killarna, Ellinor skulle för första gången träna Ozzy med vilt men med hanskar dock!!! Jag hade tinat Gås, kanin och änder...
 
Vi började med att köra ett dummy sök men Kenzo och Ozzy så det fick värma upp lite och jobba av sig lite innan, de fick hämta in varannan dummy. Sen gick jag och la ut Kaninen till Ozzy vilken han hämtade men fint grepp och avlämning till Ellinor... Sen fick han gå på änderna och även dem kom in fint. Nu hoppas jag att den fortsatta träningen går lika bra och att de så småningom kommer ut på tävlingarna... Ozzy tycker dock att det är lite förvirrande just nu och har svårt att släppa att jag inte säger till honom utan att han arbetar med Ellinor nu, men det ger sig nog med tiden de har ett fin samarbete :)
 
 
Heja, heja (tagen med mobil så inte så bra kvalite tyvärr)
 
Kenzo fick köra kanin och gås. Kaninen kom in så snyggt med ett fint grepp över ryggen och avlämningar i handen. Gåsen fick han också hämta ett par gånger och vi fick till fina avlämningar i handen flera gånger.
 
Lazer fick även han gå på kaninen och han har så fin attityd med kaninen, springer fram tar ett fast grepp över ryggen direkt och kommer in hur snyggt som helst, sista gången i handen tjoho!!! så då var jag nöjd!!!
 
Gåsen däremot (som var mkt stor) var lite jobbig idag, MEN den kom in dock inte i handen men han försökte ju så gott han kunde, så härligt att jobba med honom han är så härlig :)
 

För 1 år sedan..... ♥

Kom den här underbara killen in i mitt liv :) Idag är det 1 år sedan vi hämtade hem vår underbara Prins.
Koppeldraget Lord Lazer ♥ 
 
 
Lilla Prinsen  ♥  här är han inte stor!! (4 dygn)
 
 
 
 
 
Så här stilig har han blivit. Min vackra Prins Lazer  ♥ 

Koppeldragets L-kull

 
La Family från vänster Mamma Tosca ♥ , Lennox ♥ , Plura ♥ , Lipton ♥ , Leah ♥ , Lazer ♥  och Pappa Kenzo ♥ 
(saknas på bilden Rio)
 
Helgen som gick åkte jag, Kenzo och Lazer ner till Karlsborg för att träffa syskorna i kullen. Jag och Maria hade pratat ihop oss om att vi skulle ha en syskon helg en längre tid och alla utom 1 kunde denna helg.
Det var jätte kul att träffa alla igen, Lipton, Leah och Lennox träffade jag ju på Specialen i år men Plura (Lotus) har jag inte träffat sedan han var 8 v, det var så kul att träffa alla igen.
 
 
Leah redo för markeringen.
 
Vi började på lördagen med lite genomgång och våra planer för helgen, sen gick vi ut i skogen. Jag visade hur man lär in närsök, sen fick de enkelmarkeringar med synlig kastare för att sen få enkelmarkeringar med dold kastare. De var så duktiga allihopa och det var så kul att se dem in action, fokuserade och med fin stadga!
 
Lennox redo för markering.
 
 
Lipton redo för markering.
 
Efter en härlig lunch tog vi fram vilt, lite blandat med änder, krickor, duva, kråka. Vilka fina apportörer fina grepp och fint fokus på uppgiften, känns otroligt bra att de anlagen har förts vidare, med lite finjusteringar på avlämningar och annat kommer det bli hur bra som helst..
 
 
Lipton med fågel (i nylonstrumpa)
 
 
Plura testar också fågel i nylonstrumpa.
 

Lazer med duva.
 
På söndagen fortsatte vi med att köra lite med dummy på morgonen, jag visade dem hur man gör ansmygning samt hur man kan lära in just den biten och sen hur man tollar och vad som händer efter det. Efter lunchen så gick vi vidare till appellplanen där jag visade hur man lär in stoppsignal, linjetag och sen avslutade vi med lite utställningsträning och hur man på bästa sättet visar hunden för att få ett bra resultat.
 
 
Kenzo och jag visar tolling.
 
 
Självklart fick Pappa också visa upp sig lite.
 
 
Och självklart även Mamma Tosca.
 
 
Johanna och Lipton (hane 2)
 
Plura (hane 5)
 
 
Leah
 
Lennox (hane 1)
 
 Trött Lazer
 
Tack alla för Ni kom och för att jag fick tillfälle att träffa era fantastiska hundar. Plura, Lipton, Leah, Lennox