3 Prinsar ute på äventyr med Matte........

Idag hade jag bestämt mig för att åka runt här hemma och kolla lite nya träningsmarker. FIxade ordning bilen med alla träningsgrejer och åkte iväg med alla 3 killarna.
 
 
Hittade först en jätte fin äng som jag genast ville testa långa dirigeringar på med Kenzo. Både han och Lazer fick vara med och Lazer fick 2 målområden bakåt, (1 med tennisbollar och en med små dummys) för att sitta lungt och titta på när Kenzo jobbar, eftersom Lazer på senaste tiden tycker det är jobbigt att sitta och titta på har jag fått lite tips från Sanna att jobba med målområden bakåt för att få honom att sitta kvar, vilket gav jätte fina resultat idag så nöjd..
 
Kenzo fick den första dirigeringen och fick gå 2 gånger till samma punkt eftersom jag lagt ut 2 dummys vid varje målområde, när jag var klar med Kenzo gick jag till Lazer som fick sitt tennisbollsök imellan.
Kenzo fick gå på dirigering 2 och 3 också innan Lazer fick nästa målområde ett dummys sök som belöning för att han suttit kvar och tittat. Han var så duktig idag Lazer inga tankar på alls att komma efter i 270 efter Pappa!!!
 
 
(Dummyn står till vänster om de 3 stenarna som är till höger, syns dåligt men där borta står den i allafall)
 
När Kenzo var färdig med sina 3 dirigeringar (totalt 6 ggr eftersom det låg 2 på varje ställe) fick Lazer köra ett dolt linjetag på över 100m som han klarade galant, duktiga kille.
 
 
(Dummysarna ligger vid det vita trädstammen mellan de båda björkarna, syns inte så tydligt men jag vet ju vart de är)
 
När Kenzo och Lazer fått sitt, var det Ozzy´s tur som fick ett sök på 6 dummys, ett klurigt sök men också roligt i hans ögon, han gillar ju verkligen när man gör det svårt och vad han sprang han var så lycklig och glad, efter att alla 3 jobbat gick vi på en lång promenad på ängen så de fick spirnga av sig alla 3.
 
Sen drog vi vidare för att hitta en ny träningsjö, jag hade ju kollat in en sjö som ligger långt ute i skogen och ville hitta en väg ner idag, och det gjorde jag. Jag hittade en jätte fin stor sjö med många träningsområden, helt klart ska vi åka dit igen och träna vatten.
 
 
Här kan man köra många olika dirigeringar.
 
 

Träning med Lazer

Idag var det Lazer som fick umgås med Matte, Vi åkte iväg för att träna med Stockholms Södra Aktivitetsgrupp i Orhem idag.
 
 
En hel del nya ansikten men också gamla bekanta dök upp idag, så roligt.
Vi böjade med linjetag, synliga med mina nya dirigeringsdummysar och vi fick ut väldigt långa avstånd, så nu är det dags att göra det lite svårare nästa gång,  sen körde vi vidare med enkelmarkeringar i svår terräng, ganska svårt men också roligt att se hur mycket som Lazer har utvecklats sedan vi körde sist. Han blev säkrare för varje kast och de 3 sista spikade han super snyggt! är så nöjd.
 
Vi avslutade med ett sök, där han jobbade tillsammans med andra hundar och fick sitta passiv och titta på och höll ihop väldigt bra, vi tog en liten paus och en fika.
 
 
 
 
Lazer fick idag köra mycket passivitet då jag tränade med helt nya människor och hundar, vilket var nyttigt för honom. Han var jätte duktig på att ligga och titta på de andra då jag förmedlade mina träningsupplägg och lärde ut hur man lättast lär in dirigeringar.
 
Efter fikat tog jag med mig Lazer ner till vattnet eftersom det var så himla varmt idag, ville ju också testa honom på dirigering i vatten, oj va det blåste vi sjön det gick stora vågor och det var svårt att se den vita dummyn i vattnet, en fördel jag hade med vinden var att dummyn guppade in i vassen så det blev lite dirigering till höger för lilleman för första gången på vattnet, vilket gick super!!! han lyssnade på mitt stopp och vinklade av höger när jag höll upp min högerarm yes!! kändes skönt att han lyssnade så bra trots att de blåset riktig storm!!! haha
 

B-prov

Idag har jag och Kenzo varit  iväg och startat  NKL B-Prov på värmdö. Ett väldigt roligt prov och fin miljö att ha prov på, dommaren för dagen var Anita Norrblom.
 
Det var många anmälda och jag är så glad att vi fick chansen att starta idag. Vi startade sist av alla 16 och hade samling klockan 11 idag så jag hade ingen brådska, tog det lungt hemma på morgonen, åkte dit och var där vid 10:15, passade på att titta på provet och prata med de andra som skulle delta i provet, En riktigt härlig dag.
 
 
Provets upplägg var först fick man en landmakrering med kråka, sen gjorde vi en förflyttning till vattnet där kom det en vattenmarkering med and från båt, Hela tiden gick skytten före oss och talade om vart vi skulle gå.
 
När vi gjord dessa två enkelmarkeringar var det dags för söket som bestod av 2 änder, 2 kråkor och 2 kaniner. Ett ganska avlångt sök, där den ena kaninen låg väldigt nära medans den andra kaninen låg långt ut. Kenzo plockade in båda kaninerna och 1 and och båda kråkorna från söket.
 
Sen avslutades provet med en till enkelmarkering på kråka på land, och till sist var det passivitet, först var det landmarkering som vi skulle sitta passiva på och då kom det ett litet, litet pip !!! Men det var inget som belastade Kenzo för i det stora hela hade han gjort ett bra prov, ansåg Anita.
 
Nästa passivitet var vattenmarkeringen och då var Kenzo helt tyst.. Kenzo fick väldigt fin kritik av Anita, men med en del skönhetsfel så fick vi ett 2:a pris idag i alla fall..... åter igen gör han mig så stolt min Prins Kenzo.
 
(Bilden är inte från dagens prov, men en kanin i alla fall)