TJP Ockelbo 2016

Ja vart ska jag börja.....
Den här helgen åkte jag och Lovisa iväg till Ockelbo eftersom jag och Kenzo skulle starta TJP EKL på Lördagen.  
 
Det var så mysigt att åka iväg med Lovisa och få ha en hel helg tillsammans bara hon och jag.
Så härligt att få vara själv med henne och bara umgås Mamma/Dotter 
 
Vi åkte upp redan på fredagen för att ta det lite lungt, mysa i vår stuga och bara umgås hon och jag.
Eftersom vi bodde vid älgparken i Ockelbo så var vi ju naturligtvis jättenyfikna på Älgarna som gick precis utanför stugan. 
 
 
På lördagen skulle vi starta jag och Kenzo men eftersom vi startade 3:e sist den dagen så hade vi inte så bråttom till provplatsen. Vi åt en härlig mys frukost på verandan med utsikt över älgparken, sen åkte vi till provplatsen efter lunch för att se provupplägget och träffa alla härliga vänner igen, så mycket glädje att få träffa alla dessa fantastiska människor så mycket värme, ett riktigt kramkalas blev det när man sågs igen.
 
 
Provet började med så klart tolling, följt av trippelmarkering där 2 markeringar hamnade i vattnet och 1 på land, efter trippelmarkeringara fick man 2 till skott där den ena var till en gås som hamnade precis i vattenbrynet och en på land (and).
 
 
När hunden var på väg in med den andra markeringen så gick det ett skott till, som var till dirigeringen, där skulle man dirigera hunden förbi trippelmarkeringarna, inte så lätt för hunden när den tidigare gått på markeringarna, men är det Ellitprov så är det,  provet slutade med ett sök på 4 vilt.
Ett väldigt roligt prov men tyvärr så blev det lite sturligt med trippelmarkeringarna för vår del, och att tollingen inte var som den brukade heller,  Kenzo fick för sig att springa framför tollingnätet med sitt tollingföremål vilket han aldrig gjort tidigare, sen gjorde Kenzo det klassiska misstaget att när han tagit in markering nr 1 klockrent och var på väg mot nr 3 så tog han nr 2 istället och när han kommit in igen och skulle gå ut en 3:e gång så kom han inte riktigt ihåg vart markeringen föll, fick som de flesta som startade denna dag dirigera ut honom till den 3:e markeringen, blev lite för struligt och en hund som inte lyssnade så bra på Matte idag i vattnet så jag bröt provet... Ja så kan det gå.

träning...

Jupp !! eftersom jag har anmält Kenzo och mig till så klart årets bästa händelse Tollarspecialen 2016 , men också till Ockelbo helgen innan så gäller det att ligga i nu med träningen, Kenzo har tyvärr haft en skada på sin tass sedan i midsommar då han oturligt nog skar upp sin ena trampdyna på en vass sten när han sparng runt på tomten och busade där vi var och firade midsommar hela familjen, en skada som tog sig god tid på sig att läka men han har blivit ompysslad flera gånger om dagen sedan dess och haft sin sko på sig som jag köpte när han hade sin stora skada 2013, så nu var det äntligen dags att träna igen.
 
Igår körde vi första "riktiga" träningen och den är jag riktigt nöjd med.. Kenzo fick ett par långa dolda dirigeringar på ca 65 m, innan Monica och Janne dök upp med sina hundar så vi kunde träna tillsammans och umgås grilla lite käk och förstås träna hund som vi alla gillar.
 
Kenzo fick också dubbelmakrering på vattnet ca  70 m ut, och precis när han satt som bäst och var super fokuserad på vattnet så dök lilla andfamiljen upp!!! Mrs Andmamma med 3 ungar jaja lite naturliga ströningar får man ju räkna med ibland, så det fick bli en dirigering till den andra markeringen som han då inte hade sett pga andfamiljen som han hade full fokus på istället, men det blev en lyckad dirigering och träning ändå även om det inte var dirigering jag ville träna just då, men ibland får man göra andra saker än man tänkt från början och ändra lite i träningen.
 
Vi fortsatte sedan med ett dolt linjetag med gås som också gick perfekt, jätte fint grepp i vattnet och avlämning i hand.
 
Lazer fick köra dirigering som var lite väl svår för honom men ja, ja jag måste ju testa gränserna på gossarna också,  han kommer ändå få till det tills det är dags för honom att starta nästa gång hoppas jag.
 
Lite bilder från gårdagen.
 
 
 Kenzo på väg ut mot dirigeringen. Där långt borta är Kenzo (sysns knappt) men jag är så stolt över honom.
 
 
 
Här kommer Kenzo med gåsen från dirigeringen.
 
 
Här är Lazer. långt där borta....men man ser den vita dummyn som står där ute på lilla udden... Det var kul att testa i alla fall....
 
 

Valparna växer..... ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Får massor med fina bilder på valparna och de är så fina....
 
 
Ronja och Valparna kör Tollerstyle  ♥
 
 
Så gullig  ♥
 
 
 
Tik 1  ♥
 
 
Tik 2  ♥
 
Tik 3  ♥
 
 
Hane 1  ♥
 
 
Hane 2  ♥