Tollarspecialen 2018

Ja nu är ännu en special avklarad och i år var det lite speciell eftersom vi inte behövde åka iväg då specialen i år hölls på Muskö och nära vårt hem, kändes verkligen jätte konstigt och det blev aldrig den där mysiga känslan av att Specialen äntligen är här.
 
Delar av veckan åkte jag fram och tillbaka mellan hemmet och Arbottna, började på onsdagen med styrelsemöte följt av att jag som Provledare gjorde ÖKL rutorna för årets special och genomgång av rutorna med domarna, blev en lång dag/kväll.
 
På torsdagen var jag på plats tidigt för att hämta upp domaren i ÖKL Marie Kinder-Nilsson, vi gick igenom provupplägget igen och bestämde vart allt skulle vara mer exakt. Blev en jätte bra ruta med klurigheter.
 
En utav ÖKL rutorna där jag hängde både på torsdagen och fredagen.
 
Marie går igenom rutan med de startande.
 
På lördagen startade jag själv i EKL med Kenzo, vi kom inte så långt eftersom Kenzo tyckte att han kunde gå i vattnet med sitt tollingföremål och dricka lite saltvatten och svalka magen...ja så kan det gå.
Hade ju varit kul att testa hela provet som var ett mkt roligt upplägg.
 
 
Först andsmygning tolling bakom en sten (naturligt tollingnät) sen fortsatte man andsmygning/jaktfot ner till tollingnätet. Följt av en Dubbelmarkering först en till höger sen gick kastaren en bit så lite fördröjning av skott och kast som kom åt vänster. Efter det var det dags för dirigeringen som låg åt samma håll här dubbelmarkeringarna hade fallit och hunden fick inte gå upp på land åt höger där markeringen landat. (se bild där dirigeringen var)
 
 
Efter dirigeringen var det dags för jaktfot igen och när man var på väg mot söket gick ett skott till dirigering på land där det låg en gås. Man fick börja med att ta in ett par på söket sen ta linjetaget mot gåsen som låg uppe på kullen (bakom hunden här på bilden)
 
(Hunden på bilden är Light SE VCH SE J(T)CH Fägrings Salty Moonlight som plockar in gåsen).
 
Efter det fick man plocka in resten av söket sen var provet slut.
 
På kvällen hade vi en jättetrevlig gemensam middag på Muskö sjökrog med alla domare, mkt god mat och skratt och Diskussioner.
På söndagen var det dags för utställning för Kenzo, i år var första gången som han ställdes ut i seniorklass och det med bravur....
 
Han blev 2:a bästa Senior med HP så stolt över honom ♥ Min älskade Aktiviva´s Protos D´Nash.
 
 De senaste rosetterna hänger på vår "skrytväggen" tillsammans med den häftigaste av alla Kenzo´s Tollarmästarrosett 2016 ♥ 
Nu väntar ett par härliga veckor semester med familjen 

Kommentera här: