Fågelträning

Ikväll körde jag lite fågelapportering då jag tinat and, kråka, mås och duva. Kenzo fick börja med att köra anden, då han haft problem med att ta ett bra grepp om den så tänkte jag att jag kör lite klicker här på själva gripandet för att han ska få in ett bra grepp från början. 

Sanna tyckte ju att jag skulle leka lite med viltet med Kenzo så jag hade idag tinat en and som jag inte var så rädd om så han fick dra lite i vingarna och så när jag lekte med honom,snurrade runt anden och gjorde den xtra spännande!! sen la jag ut den en bit ifrån och körde gripa,  och varje gång som han hade ett fint grepp över ryggen klickade jag in honom på själva greppet, vilket han fattade snabbt.

Sen gick vi över till att han fick hämta anden en liten bit ifrån och han tog ett jättefint grepp över ryggen och lämnade av i handen, jippie nu har han fattat att belöningen kommer när man har ett bra grepp och ännu lyckligare och gladare blir ju matte när fågeln hamnar i avlämningshanden..

Vi körde samma upplägg med kråkan och måsen under tiden som Kenzo approterade anden och kråkan, måsen fick Ozzy sitta passiv vilket han klarade galant idag... försökte smyga lite smått men det upptäckte jag snabbt och satt tillbaka honom på samma punkt som jag satte honom på...och så satt han kvar tills det var hans tur att köra.
Har nu börjat att smyga in att jag tränar killarna tillsammans och att de får titta på när den ena arbetar vilket idag fungerade strålande för båda killarna.

Han fick ju naturligtvis köra fågel han också, han körde and, kråka och mås. Vi körde även gripa leverera med måsen på korta avstånd Ozzy och jag och han hade som vanligt fina grepp på samtliga vilt.