Tollingträning

Igår hade jag och Monica bestämt att vi skulle träna med killarna. Träningsupplägget var som ett Tollingjaktprov, med Sök, linjetag och vattenmarkeringar och jag är så himla nöjd med båda mina killar de var super duktiga båda två igår....

Ozzy fick börja och jag började med att sätta Ozzy en bit ifrån mig gick fram till Monica som var domare och hälsade oss välkomna. Jag kallade in Ozzy och sen gick vi jaktfot en lång sträcka fram till tollingstället och Ozzy skötte sig jätte bra hade bra fokus framåt och gick vid min sida hela tiden. 
Sen blev det tolling och Ozzy hade full koll på söket och jag såg att han hade det i nosen, men tollade bra ändå även om Lovisa blev en väldigt stark och bra ströning då hon höll till vid vattnet och sprang runt, det var intressant o se att Ozzy jobbade på även om han samtidigt ville hålla koll på Lovisa.

Efter tollingen körde vi ett linjetag där det låg en and, Ozzy var jätte fokuserad på linjetaget som inte var 100% rakt men in kom anden med en jätte fin avlämning.

Nästa ruta var söket där låg det 4 änder ute var av en ganska nära vattnet i vassen och en ganska djupt ut på söket, Ozzy jobbade på jätte fint och hittade samtliga vilt väldigt snabbt och fina upptag och avlämningar i hand på samtliga vilt.

Sen var det vattenmarkeringar kvar, där fick Lovisa agera skytt och säga pang innan Monica kastade för att se om Ozzy satt kvar, vilket han gjorde jätte fint satt han där lungt och stilla tills han fick mitt kommando, duktiga Ozzybozz!!! markering nr 2 på vatten var också jätte bra fint grepp och upp till mattem, tyvärr så la han ner anden innan jag fick den och skakade sig, så där är det min timing som måste filas på lite.
Annars är jag jätte nöjd med Ozzy, fin jaktfot, tyst och lugn vid vattenmarkeringarna, kanon fart ut och in från söket.

Sen var det Kenzo´s tur. Han fick samma upplägg med att sitta och vänta en bit ifrån när jag hälsade på domaren. Han hade också jätte fin jaktfot även om vi inte lagt ner så mycket jobb på just den men han vet vart han ska vara så det är Kanon. Han gjorde ett ganska bra jobb på Tollingen där hade han också full fokus på söket och markerade tydligt att han hade änderna i nosen... tollade bra, och hade ett spikrakt linjetag han var så himla duktig.

Sen var det söket där gjorde han ett bra jobb men hade en stark dragning till vattnet!! så först blev det en liten simtur innan han fick fortsätta på sökte, där plockade han in 3 av 4 vilt och gjorde ett kanon jobb, avlämningar i hand.

Vattenmarkeringarna var super bra, stadig väntade han på sin tur när anden for genom luften, simmade ut tog anden och in igen, första markeringen lämades av i handen och jag väntade på att han skulle skaka sig men icke Kenzo ville ha sin kaninboll hur blöt som helst stod han där och bara tittade på bollen och väntade på att jag skulle kasta den vilken killle!!. Nästa kast var genom gungflyt och genom en barriär med buskar som är längst ner vi vattenbrynet, Kenzo for igenom i världens fart och tog upp fågeln direkt ( Monica stod och tittade så hon berättade vad han gjorde) simmade in och försökte få igenom fågeln och sig själv genom buskarna vilken kämpar glöd... till slut så kom Kenzo igenom buskarna och lämnade av anden precis innan min hand, då ville jag ha ett perfekt avlämnande så jag la ut anden i vattnet igen och bad Kenzo hämta den, in kom den med ett kanongrepp över ryggen och avlämning i hand, tjoho va duktig han är min lilla prins.