Lagkampen Öland 2012

Det var första året jag var med, men troligtvis inte den sista. Det har varit en jätterolig och trevlig helg på Eriksöres camping på Öland, med en massa trevliga människor.(Vårt lagnamn som vi tryckt på ryggen av våra snygga T-shirts)

Vi åkte ner redan på torsdagen, jag och Ellinor, vilket var skönt att vara på plats på fredagen då samlingen var 10:00 med lottdragning. Där drog vi startnummer 7 och gick ut som andra lag i dirigeringsrutan.

Man kunde välja mellan lätt, medel eller svår dirigering. Vi hade turen att kunna titta på det första laget och köra lite taktik innan det var vår tur. Anna-Karin och Elisabet valde lätt med Bella och Atlas, och jag och Ozzy valde medel som var en dirigering mot vatten!! Ja det gick ju som det gick. Dirigeringen var som sagt ut mot vattnet och vid en stubbe fanns en massa dummys men ozzy var mer intresserad av båten som låg till höger och de 2 bojarna som låg där ute. Första skicket var han fokuserad på stubben där dummysarna låg men i samma veva som jag skickade honom så vips så var han i vattnet, galen i vatten som han är, suck!!! Ja han simmade fram till den ena bojen och upptäckte att det inte fanns någon dummy, så jag fick in han igen. Ställde upp honom igen riktade mot stubben men åter igen så for Ozzy i vattnet och denna gång checkade han in den andra bojen, ingen utdelning så åter till matte! 3:e skicket sprang han rakt ut och jättefint men vek av för tidigt så han fick aldrig dummysarna i nosen. Jag valde och bryta och låta Monica köra istället med Poker och jag tror nog aldrig jag har hört Monica blåsa så mycket i pipan som denna dirigering men det lyckades och fick poäng till laget kanon.

Sen blev det en pizzalunch i villavangen och lite vila för oss alla. Efter lunchen var det dags för första förartävlingen som bestod i att hundarna skulle föras över 4 hinder och tunnel på en agilitybana samtidigt som de skulle ha en dummy i munnen. Kul! Ozzy klarade sig galant och det blev mycket skratt när alla lagen körde :)

Nästa tävlingsgren var markering. Vi hade resonerat som så att vi skulle vara lite vågade här då våra killar är duktiga markörer och vad hade vi att förlora? Anna-Karin och Elisabet körde var sin lätt markering och fixade båda galant. Monica och Poker körde på svår som var våran plan att båda bröderna Bus skulle göra. Där kom första markeringen över halmbalar och hamnade ibland träden. Den andra kastades och hamnade bakom en stenmur i skogen. Poker fixade den som hamnade bakom stenmuren jättesnyggt sen fick Monica inte ut honom på den andra men vi fick ändå in en dummy och så bonuspoängen förstås eftersom Poker satte sig ner vid sidan innan han lämnade av dummyn. Kanon!

Jag skulle också ta den svåra men då vi kommit överens om att om inte första hunden klarade den svåra så skulle den andra hunden välja medel i stället. Så vi tog medel och då hamnade första makeringen rakt fram i det höga gräset den andra hamnade bakom samma stenmur som på svår markering alltså inne i skogen.

Ozzy hade inga problem att ta in den första klockrent och snabbt, även där fick vi bonus för avlämning sittandes vid sidan. Sen skulle han gå mot stenmuren, han gjorde ett kanon jobb och han lyssnade fint på mina dirigeringar och stöttningar, han hoppade upp på muren men fick tyvärr inte in dummyn i nosen så vi fick nöja oss med poäng på den första.

På kvällen var det gemensam middag och vi var 75 personer som samlades. Full uppslutning och mycket trevligt.

Efter middagen var det förartävling igen och det var dirigering av människa med ögonbindel genom en massa hinkar och dummies för att hitta en kanindummie. Kul!

Nu presenterades resultatet efter första dagen. Vi låg på 5:e plats och hade 4 lag framför oss och 4 lag bakom oss. Det blev en spännande dag dagen efter då det var söket och då kan vad som helst hända i resultatlistan.

Lördag = sökdagen vi började som 5:e lag och plockade in 27 av 40 st dummies på 15 minuter. Vi missade bonusen som var en liten pälsbit som var instoppad i ett hål i ett träd. Men vi är supernöjda. Vi var näst bästa lag med flest inplockade dummysar. 32st plockade det bästa laget in så vi var inte långt ifrån.(Lagbild på Bella and The Boys: fr Vänster Anna-Karin & Bella, Moncia & Poker, Elisabet & Atlas och Jag & Ozzy)

Vi i vår villavagn hade planerat att stanna kvar till söndagen, så vi grillade på kvällen, drack lite vin och surrade hund hela kvällen. Jättetrevligt! :)

Sen var det skönt att åka hem på söndagen, men vi hade kunnat stannat några dagar till bara för att det var så himmla trevligt :)