hundträning och ledighet = livet

Ja nu har man varit ledig ett par dagar och solen har verkligen visat upp sig från sin bästa sida hos oss, riktigt riktigt härligt och självklart har hundträning varit på schemat också. :)
 
Jag hade tinat upp en gås och lite änder, Kenzo gjorde ett kanon jobb och plockade in den ena anden efter den andra med bra grepp och fart. Gåsen hade jag lagt som ett linjetag som han inte fått se innan och även den kom in långt och fint linjetag och med avlämning i hand.
 
Lazer fick köra söket med änderna också, men efter 2 stycken som han kommit in med fint, fick han vind av gåsen och for iväg som en kanon mot gåsen, jag fick blåsa inkallning och försöka få honom att stanna, men icke!!! just nu är den här lilla herrn inne i en jätte jobbig period som kallas könsmognad och trots!!! hua säger jag bara.. Lyckades får honom att stanna så han kom inte hela vägen fram till gåsen. Så då fick Kenzo plocka in resten av söket och Lazer fick sitta och titta på och bli "snuvad" på resten!!!
 
Efter att han legat i bilen ett tag så fick han gå på gåsen, han hade lite problem med gåsen idag visst inte riktigt hur han skulle få ett bra grepp, men efter lite försök så kom den in lite släpandes så det är jag nöjd med. 
 
På söndagen träffade jag Monica med Charley och Poker för att köra dirigeringar. Vi började med att lägga upp en plan för träningen och båda ville träna samma saker så det var ju snabbt fixat. Vi hjälptes åt att kasta åt varandra och vi började med dirigeringar mot ett träd, första fick de synligt med kast och sen när hunden var på väg tillbaka så la man dit en ny, fick Kenzo att gå 7 ggr mot trändet så jag är jätte nöjd. Efter en fika och lite hundsnack så fortsatte vi med att köra dubbelmarkeringar, och ja vad som hände där vet vi inte riktigt själva. Både Kenzo och Charely hade problem att markera/spika den första markeringen som hamnade framför en skördetröska och en gran? vi själva tyckte att detta skulle vara lätt för hundarna men icke och vi har ännu inte kommit på varför det var så himla svårt. Den andra markeringen hamnade i kanten av skogen och med mycket skugga och den hade de inga problem alls med? jag avslutade med att skicka Kenzo mot trändet som vi började med eftersom jag med flit lämnat kvar en dummy, mest för att se om han kommer ihåg och kan gå på ett så långt linjetag efter allt jobb. Han klarade sig galant duktiga kille.
 
Vi avslutade med lite gås apportering i nedförsbacke för både Charley och Kenzo duktiga pöjkar har vi :)