Vattenträning i Björknäs

Sista veckan i maj drog jag lite tidigare från jobbet på onsdagen för att åka hem till Eva och hennes fina Björknäs där skulle jag och Kenzo köra en vattendirigering/markerings eftermiddag tillsammans med 4 andra ekipage som tränade ihop och vi fick göra olika övningar. En väldit givande eftermiddag/kväll och jag är så nöjd med Kenzo´s fina arbete.
 
Kenzo fick en rolig övning där han fick en makering på vatten först som han inte fick ta, utan han fick först hoppa över lydnadshindret som stod nere vid vattnet! lite konstigt tyckte Kenzo först men när jag sa "hopp" så hoppade han över, när Kenzo hoppat över så blåste jag stoppsignal och gav tecken vänster ut mot vattnet, vi gjorde samma sak fast åt andra hållet och fick då höger ut istället, ite svårt att förklara men Ni som undarar får fråga när vi träffas...
 
 
Han fick också långa dirigeringar på vattnet som han klarade fint, Då fick han först en markering åt andra hållet, vi fick vända om och dirigera ut till dymmisarna som låg långt ut i vattnet, dock så hade en tyvärr en dummy fastat fast i näckrosorna när väl Kenzo kom fram och envis som han är och inte vill lämna något jobb så fick han kämpa rejält för att få loss den, han trampade bara vatten. Eva fick ro ut med båten och försökte med att slänga ut nya dummysar men Kenzo var fast besluten av att den han hittat först ska in till Matte, plutten... Jag trodde faktiskt han skulle drunkna, så jag ropade till Eva att dra tag i nacken på honom istället, men precis då så kom han äntiligen loss själv tack och lov. En väldigt väldigt trött kille kom in. Men markeringen som han först hade fått bakåt hade han stenkoll på, även efter den dramatiken på vattnet min duktiga Kenzo.
 
 
Nästa övning fick han en markering på land, sen en på vatten och han skulle ta vatten markeringen först och när han kommit in fick han ta landmarkeringen som en minnesmarkering även den klarade han fint.
 
En härlig dag men toppenväder och en nöjd matte och en mkt trött hund begav sig hemåt.