Ockelbo 2018

Ja precis som förra året blev det en härlig helg i Ockelbo med Lovisa. Då jag i sista stund beslöt att även starta Lazer i ÖKL blev det en tripp upp redan på torsdagen som förra året bodde vi i fina älgparken i Ockelbo.
 
Jag startade Lazer som sista hunden på fredagen så vi tog det lite lungt och åkte till provet efter lunch på fredagen. Provupplägget var andsmygningn till tollingnätet, tolling och sen en dubbelmarkering. Efter det ett sök som låg till höger med mkt svår terräng och tung sprunget för hundarna. När hunden var på väg in med nr 3 från söket går ett skott av för dirigeringen som låg på andra sidan sjön, straxt bakom där dubbelmarkeringarna fallit. Efter dirigeringen fick hunden ta in ett till vilt på söket följt av en enekmarkering på land och sen slut. Inte ett svårt prov men har man egen vilja som Lazer hade idag så kan det inte bli annat en noll, ja så kan det gå.

  Tolling med Lazer
 
 Vi gör oss redo för dubbelmarkering, stadig och fin.
 
Lazer på väg mot ena dubbelmarkeringen.
 
På lördagen var det så Kenzo´s tur att starta som började med jaktfot till ett tollilngställe utan nät, där vi tollade ett tag sen förflyttning till ett riktigt nät, efter tollingen kom en trippelmarkering 2 landade till vänster där den ena landade i vattnet och den andra straxt bakom uppe på land och de 3:e  hamnade till höger i vattnet. Efter det fick man gå till söken, när den 3.e var på väg in sköts ett skott till dirigeringen som var förbi de området där trippelmarkeringarna hade gått fast lite mer åt vänster ut på en udde, sen fick man plocka in resten av söket och där kom ytterligare ett skott till en landdirigering som var gås, sen var provet slut...
 
 Tolling med Kenzo
 
 Kenzo på väg in med en and från trippelmarkeringarna.
 
 
 Markering nr 2
 
Ja och Kenzo hade tyvärr svårt att sitta still på markeringarna så när andra skottet kom så lyfte han på rumpan, MEN jag fick stopp på honom han missade då den 3:e markeringen som hamnade på land, men då var det ju redan för sent, men han fick ändå hämta in markeringarna och göra en del av söket.