Tollarspecialen 2019

Så var ännu en Tollarspecial över. I år var vi tillbaka i "vårt" härliga Sälen, även i år så fick jag med mig hela familjen så himla mysigt 
 
 
Vi åkte upp redan på måndagen till stugan och stannade 1 vecka uppe i Sälen, wow vilken stuga vi fick tag på i år, stort hus med många sovrum och mkt yta och en helt underbar utsikt över backarna precis de backar som vi i julas åkte ner för det är en häftig känsla.
 
Sjukt vacker natur, gott vatten men svin kallt haha.
 
Under veckan gjorde vi så mycket tillsammans som familj vilket är så mysigt, åt god mat/dryck satt på den stora underbara altanen i sommarvärmen, självklart blev det en tur till toppen även denna gång en promenad på ca 1 timme upp och sen några timmar uppe på fjället och stigarna där, plockade hjortron och tog en fika uppe i toppstugan tillsammans innan vi gick nerför igen. Album finns på hemsidan, Foto: Ellinor Forsman
http://marinashundar.se/2019-08-04_Tollarspecialen/index.html
 
 
Tänk att vi åkte ner för dessa backar när vi var här hela familjen ♥ i julas, sjukt ju.
 
Där borta ser man Högfjällshotellet, där vi var på afterski i vintras flera ggr efter en heldag i backen där var det fullt ös.
 
I år ville jag prova något annat än Tollingjaktprov, eftersom jag känner att Lazer inte är klar för ÖKL ännu, så därför startade jag Lazer i ÖKL WT i stället.
Lazer & jag hade så sjukt kul, för mig var det ingen prestige för att komma högst upp/få högst poäng utan bara en känsla av att ha kul tillsammans och känna av hur Lazer klarar av ett WT.
 
Lazer från vattenstationen (dubbelmarkering) som han fixade galant.
 
Är sjukt nöjd med honom då vi "bara" nollade 1 station av 5, trodde att det skulle gå mkt sämre faktiskt än vad det gick, den stationen vi fick 0 på var ett linjetag som i Lazers mått var för kort!  Han tyckte att jag var jätte konstig som blåste stopp på så kort sträcka från mig, och i hans värld så brukar ju linjetagen vara betydligt längre än så. Tyvärr så fick han inte hjälp av vinden heller så där fick vi med oss en nolla. De andra stationerna fick vi poäng på med lite avdrag. En väldigt rolig dag tillsammans med Lazer.
 
Lazer från station nr 4 
 
 
Lazer.
 
Årets special innebar också att jag fick träffa några utav mina "barnbarn" så himla roligt, här är Kenzo med sina döttrar från Renarder´s Zia & Wilma.
 
 
Wilma
 
 Fina familjen Renarder´s kull 35 Pappa Kenzo, Wilma, Zia och Mamma Loppan
 
 
Zia
 
Vi träffade också Njupavallens V-kull. Här är Kenzo och Vilja
 
 
Njupavallens Vinnande Vilja och Pappa Kenzo
 
 
Pappa Kenzo och Njupavallens Valter (så lika far & son)
 
Finaste familjen Vilja, Kenzo och Valter, så himla fina. Jag verkligen älskar denna bild.
 
 
Min älskade 12 åring, Ozzy var såååå lycklig han fick köra speedapportering på söndagen och tyckte det var sååå sjukt roligt.
 
 
Renarder´s Zia som jag också fick ställa på Specialen och som fick jätte fin kritik med bla välvisad ! jo jag tackar.
 
 
På söndagen var det dags för utställning och jag hade fullt upp med att springa mellan de olika ringarna där avkommorna var i, Njupavallen och Amazing Tollers i valpringen och Zia i en annan. Jag ställde både Ella och Zia och så klart Kenzo så det blev mkt spring mellan ringarna den dagen, men så himla roligt att få visa de fina avkommorna.  Här är Ella (Amazing Tollers Gorgonzola of Keli) när jag ställde ut henne, hon var så duktig och fick fin kritik från domaren. 
 
 
 Njupavallens Vinnande Vilja med matte Mariette.
 
 
Och så min älskade Kenzo, som ställe upp i både Senior och Champion med Jaktmerit i år, men utan resultat i år, men han är ändå den bästa/snyggaste i världen.
 
 
Finaste Njupavallens Vinnande Vilja som blev BIM Valpklass på Tollarspecialen 2019, så stolt över dem. En riktig snygging.