Kursstart i Spår

Igår var det dags för mig och Kenzo att börja vår spårkurs. Vi är 6 hundar i gruppen 2 Tollare,  1 Kelpie,
1 dvärgschnauzer, 1 Rottweiler och en blandras. Kenzo är yngst i gruppen och det ska bli jätte skoj att gå denna kurs med Kenzo och se hur det går för oss.

Vi hade igår en genomgång om vad kursen kommer att innehålla, vi fick sen berätta vad vi har för framtidsplaner och mål med kursen och berätta vilken erfarenhet vi har av spår.

Vi ska träffas nu på söndag nästa gång och då har vi i läxa att lägga ett spår till våra hundar så i em blir det till att traska ut i skogen och lägga ett spår till Kenzo som ska ligga i 2 timmar innan han får gå det, ska bli spännande att se vad han gör.

CK, 1:a Pris CERTIFIKAT & BIM

Tjoho Snygg Kenzo har gjort det igen.... idag var vi anmälda till utställningen i Högbo Ridhus Sandviken,
det blev en tidig morgon då Tollarna skulle börja vid 9, så klockan ringde vid 05:25 puh... Hade inte sovit så speciellt mycket under natten så jag var jätte trött när klockan ringde, och klockan hade jag kommit ihåg att ändra till sommartid!!!

Packade det sista i bilen och laddade en kanna med kaffe, sen började vi färden till Sandviken idag var Niclas och Lovisa med mig det var roligt. När vi väl kom till Sandviken så gick vi till veterinärbesiktningen och sen gick vi in i ridhuset för att ta plats vid ring 2. Efter en liten stund så dök även Monica och Janne upp med sina 3 hundar som också skulle ställas ut idag se mer hur det gick för dem på deras hemsida http://www.123minsida.se/izorpoker

För oss gick det ju kanon som Ni ser av rubriken jag är så otroligt lycklig och stolt över min "snygg " Kenzo!
Kenzo fick bedömningen Excellent CK och ett 1:a pris i Juniorklass  tjoho va glad jag blev..
Insåg sen att jag skulle springa i ringen igen om bästa hane... och där gick det ju hur bra som helst Kenzo fick sitt första CERT idag wow, det var en jätte häftig känsla och jag blev så himla glad och sprallig att jag sprang ut ur ringen och glömde bort att ta emot CERTET och CERT rosetten haha!! ringsekreteraren fick springa och leta efter mig..Vi tog en liten paus innan det var dags igen att springa och då var det BIR/BIM som skulle avgöras. Kenzo och jag blev idag BIM och tiken blev BIR Grattis!  

Jag är så otroligt glad och går fortfarande på moln efter dagens lyckade utställning med Kenzo han är ju bara såååå underbar min egna "snygg" Kenzo Love You  

(Bilder kommer senare även kritiken under Kenzos resultat)

Träning i Orhem 26/3

Idag åkte jag och killarna till Orhem för att träna med Aktivitetsgruppen i strålande sol vilken underbar träningsdag vi hade idag.
Vi var ganska många idag räknade inte men det var över 20 hundar idag wow.

Så vi började med att sätta oss i en ring och alla fick presentera sig och sin hund/hundar. Kenzo var en super cool killle och efter ett litet tag låg han ner på filten och brydde sig inte alls om de andra! Ozzy ville ha lite mer koll så han satt och kollade lite runt vilka andra hundar som var med i gruppen, lite pip kom det från honom så jag fick påpeka detta men då blev han tyst duktig kille.

Idag var det sök som tema och det fanns två områden en med vilt och en med dummie. Jag och killarna gick till dummie gruppen.


(Kenzo & Ozzy sitter och är passiva när de andra jobbar)

Vi var ganska många i dummiegruppen så det blev mycket passivitet idag vilket jag tyckte var kanon.
Ozzy fick sitta på deras filt idag och körde inte söket alls, Kenzo och jag ställde oss lite närmare söket så han fick vara passiv och titta på när de andra hundarna arbetade och han skötte sig galant jätte duktig var han.

Sen var det vår tur och Kenzo fick hämta in 5 av totalt 10 dummies och han hade avlämning i hand på samtliga 5 duktiga kille det går åt rätt håll.Eftersom Ozzy inte körde något sök fick han istället köra linjetag mot ett träd åt de andra hållet istället, Kenzo fick då sitta passiv på filten och han var jätte duktig, Ozzy hade fina raka lijetag och snygga avlämningar.

Sen var det fika och vi pratade om träningen och lite om vad alla skulle hitta på framåt i tiden. Ozzy var så cool när vi fikade och la sig ner och sov, fast pressäningen fladdrade och var läskig tyckte Kenzo så låg Ozzy kvar där hur cool som helst.


(Coola Ozzy som ligger ner o sover när pressäningen fladdrar bakom honom

Efter fikat tog jag med mig Kenzo och körde linjetag/stoppsignal på en upptrampad stig.
Han var jätte duktig sprang ut snabbt och när jag blåste stopp stannade han direkt sen fick han ut kommandot och så sprang han rakt ut till dummien.När de flesta hade gått hem så körde jag med killarna i en ganska brant uppförsbacke, där fick Ozzy dubbel och enkelmarkringar och han var superduktig snabb som en vessla som alltid och fina avlämningar i hand duktiga kille.
Kenzo fick enkelmarkeringar och gjorde ett kanon jobb även han.