Ockelbo 2018

Ja precis som förra året blev det en härlig helg i Ockelbo med Lovisa. Då jag i sista stund beslöt att även starta Lazer i ÖKL blev det en tripp upp redan på torsdagen som förra året bodde vi i fina älgparken i Ockelbo.
 
Jag startade Lazer som sista hunden på fredagen så vi tog det lite lungt och åkte till provet efter lunch på fredagen. Provupplägget var andsmygningn till tollingnätet, tolling och sen en dubbelmarkering. Efter det ett sök som låg till höger med mkt svår terräng och tung sprunget för hundarna. När hunden var på väg in med nr 3 från söket går ett skott av för dirigeringen som låg på andra sidan sjön, straxt bakom där dubbelmarkeringarna fallit. Efter dirigeringen fick hunden ta in ett till vilt på söket följt av en enekmarkering på land och sen slut. Inte ett svårt prov men har man egen vilja som Lazer hade idag så kan det inte bli annat en noll, ja så kan det gå.

  Tolling med Lazer
 
 Vi gör oss redo för dubbelmarkering, stadig och fin.
 
Lazer på väg mot ena dubbelmarkeringen.
 
På lördagen var det så Kenzo´s tur att starta som började med jaktfot till ett tollilngställe utan nät, där vi tollade ett tag sen förflyttning till ett riktigt nät, efter tollingen kom en trippelmarkering 2 landade till vänster där den ena landade i vattnet och den andra straxt bakom uppe på land och de 3:e  hamnade till höger i vattnet. Efter det fick man gå till söken, när den 3.e var på väg in sköts ett skott till dirigeringen som var förbi de området där trippelmarkeringarna hade gått fast lite mer åt vänster ut på en udde, sen fick man plocka in resten av söket och där kom ytterligare ett skott till en landdirigering som var gås, sen var provet slut...
 
 Tolling med Kenzo
 
 Kenzo på väg in med en and från trippelmarkeringarna.
 
 
 Markering nr 2
 
Ja och Kenzo hade tyvärr svårt att sitta still på markeringarna så när andra skottet kom så lyfte han på rumpan, MEN jag fick stopp på honom han missade då den 3:e markeringen som hamnade på land, men då var det ju redan för sent, men han fick ändå hämta in markeringarna och göra en del av söket.

Nya kullen är här.....♥ ♥ ♥

Nu har vi varit med när Kenzo´s senaste kull föddes, så otroligt häftig att få vara med när dessa 7 fina valpar kom till världen, tack Lollo på Renarders för att vi fick vara med och det ska bli så roligt att följa dem.
 
Vi åkte ner på söndagen till Lollo på Renarder´s bodde i husvagnen i ett par dagar, och fick träffa Loppas matte och husse Sabina & Christer igen.
 
Vi umgicks i flera dagar och väntade på att underverken skulle födas, vi åkte på utflykter och hade det så trevligt åt gott och pratade/skrattade och väntade och väntade, så tisdagen den 24/7 föddes Kenzo´s 3:e kull
 
4 hanar och 3 fina tikar blev det till slut födda 180724 Renarder´s kull 35 ♥ 
 
Först ut var en hane 355 g, 18:44 ♥ 
 
 
sen kom en hane till 18:46 mkt tätt och vi kallade dem för tvillingarna för båda hade en fin lite stjärna på huvudet precis som Pappa Kenzo och väldigt lika, han vägde 293g. ♥ 
 
 
19:13 kom nästa hane 293 g han också. ♥ 
 
 
första tiken kom som nr 4 19:54 333g. ♥ 
 
 
20:12 kom nästa tik 290 g. ♥ 
 
 
20:23 kom hane nr 4 272 g ♥ 
 
 
och sist kom den 3:e tiken på 298 g, klockan 21.07 ♥ 
 
 

Red Pleasure's 2 år hipp hipp hurra

Idag fyller Kenzo´s barn i Danmark 2 år, Grattis Till Ziggy  , Molly ♥, Tinke  ♥,  Chopper  ♥ och Dobby  
 
 
Ziggy  
 
 
Molly  
 
 
Tinke  
 
 
Chopper