Årets sista blogg inlägg.....

Ja det blir det ju en dag som denna sista dagen på 2011!! Jag kommer inte göra någon summering av hur 2011 varit för min eller hundarnas del utan kommer att skiva om årets sista träning som vi hade idag.

Ozzy, Kenzo och jag åkte till Monica och Janne och tränade hos dem idag med alla 5 grabbarna, det var ju så härligt väder lagom kallt -5 och solen orkade till slut titta fram också mellan trädtopparna.

Vi började med att vi la ut ett större djupt sök till grabbarna 5 änder och en trut. Monica började med Poker sen fick Kenzo köra.
Jag började med att han fick gå jaktfot mellan 2 underlatdummy så fort han var fokuserad framåt på dummyn och gick fint fick han hämta in den samma. Sen körde jag UT bakåt också, då hjälpte Monica mig med att hon la ut en dummy bakom oss när jag och Kenzo var på väg åt andra hållet.
Jag satte ner Kenzo med ryggen mot dummyn blåste stoppsignal höjde handen och visade med handen UT, han var superduktig vände snabbt och hämtade in dummyn.

Sen gick vi över till söket han hade jätte fin fart ut och in, hämtade först en and som låg gömd i en större rishög i mitten av sökrutan, sen tog han en and i ett granparti till höger, fastnade inte i gamla legor han fick ju gå efter  Poker och Monica hade lagt ner viltet i skogen, han var jätte duktig.

Sen markerade han truten men valde att inte ta den i första gången, han var enl Janne framme vid den men tyckte inte att den var tillräckligt intressant. Eftersom han markerat den ville jag ha in den innan de andra så jag skickade ut honom igen mot truten stöttade honom när han var i närheten av truten, han drog ner den från rotvältan och kom in med den, inte ett perfekt grepp (huvud/hals grepp) men jag är jätte nöjd med tanke på att inte ville ta den först och att han inte kört vitfågel allt för många gånger. Han fick en chans till att ta ett nytt fint grepp när han lämnat av den vid mina fötter och då fick jag den in handen också och med ett fint grepp över ryggen.

Sen fortsatten han och mitt mål idag var att få ut Kenzo på djupet och plocka in någon utav de änderna som vi lagt långt ut. Skickade ut Kenzo igen och han for iväg i skogen, sprang lite runt där han varit tididigare men tog sen fart och sprang rakt ut mot de änderna som låg lågt ut, och efter ett litet tag kommer han in med ett jätte fint grepp över ryggen på anden och levererar i handen på matte...wow sikken duktig kille jag har..

Idag fick Kenzo träffa på en ny fågel FASAN!!! det var verkligen spännande att se hur han skulle reagera. Han fick Fasanen som en markering som Janne kastade, innan markeringen fick han lukta på Fasanen, vad är det här??? undrade Kenzo...
Kenzo sprang nyfiket ut till fågeln men var lite tveksam att ta upp den, så Janne "snuvade" honom på fågeln och jag kallade in, sen fick han ett till kast och denna gång så grep han fåglen och kom in med den, det var roligt och skönt att se. Ingen avlämning i handen men det tycker inte jag spelar någon roll idag är ju nöjd att han tog den överhuvudtaget.

Sen körde Monica med Charley och efter det var det Ozzy´s tur som var väldigt het !! så jag började som med Kenzo han fick gå jaktfot mellan dummy och köra UT med hjälp av Monica. Jag gick några xtra svängar med Ozzy svängde från och emot dummysarna ett antal gånger, vilken jätte fin jaktfot han hade idag Ozzy och jag är jätte nöjd, han behöll samma fokus på jaktfoten ner till söket, Ozzy hade ju naturligtvis full fokus på söket också under tiden som vi gick jaktfot slängde han ett antal blickar in mot skogen där söket låg... han är ju för rolig.

Ozzy fick också prova på Fasan för första gången idag! vi gjode samma upplägg en markering, Ozzy for iväg i världens fart mot fågeln och precis när han skulle gripa så tänkte han säkert Va fan är det här? för han tog inte in den på första försöket, kallade in och han fick ett nytt försök och då var det inga problem den kom hela vägen in och lämnades av i handen.

Sökte gick som tåget... och inte var han det minsta trött. Han skulle lätt han kunnat fortsätta med trippelt så många vilt idag. Ozzy fick en hel del utmaningar i söket då fåglarna denna gång var xtra svårt gömda upphängda i stora rotvältor och dyl... inga problem alls in kom de alla 6 vilten och alla i hand.

Efteråt tog vi en promenad med alla 5 killarna i det fina vädret och de sprang runt i skogen, det är så fantastiskt kul att se 5 hanar i olika åldrar som kan springa runt sådär och inte gruffa med varandra, jo lite gruff var det ju men de måste ju göra upp vem som bestämmer och så.

Nu vill jag önska alla mina vänner GOTT NYTT ÅR !!!!


Ozzy + Aqua = Sant

För ett tag sedan skrev jag i bloggen att Ozzy har haft dambesök igen!! 
Nu är det då dags för Ozzy's andra kull, jättespännande!! 
Jag har fått så mycket bra feedback av Lollo om hans första kull som verkar ha ärvt många bra egenskaper av Pappa Ozzy :)
Så när Lollo ringde och frågade om de fick använda Ozzy igen så fanns det ju ingen tvekan.

I November så kom Stefan upp till oss i Stockholm och med sig hade han Krokasmedens Aqua som är Ozzy's nya tjej. Du kan läsa mer om kullen på Krokasmedens hemsida.

Vi vet att det ligger valpar där inne för Aqua har blivit stor säger Lollo och Stefan. De har även känt forsterrörelser. Så nu är det ett par veckor väntan på att de små ska kika ut.

Jag kommer inte att ta någon valp denna gång heller, men jag måste säga att jag är bra sugen ;)
skulle vara jättekul att ha en Ozzy-avkomma hemma hos oss, men just nu känner jag att det inte finns tid/möjlighet till detta...

Naturligtvis kommer vi att åka ner till Göteborg jag och Ellinor ta en massa fina bilder och filma de små liven, men när är inte riktigt bestämt.
Men vi ser fram emot Ozzy's kull nr 2 med spänning och det ska bli såååå roligt.

 

(Mamma: Krokasmedens Aqua)

 


Mamma & Pappa

Träning i solen

Idag skulle jag igentligen har jobbat men jobbar man som försäljare är det LITE svårt att jobba utan röst!!! ja  rösten svek mig igår och jag lät inte bra. Idag har rösten kommit tillbaka lite grann men inte helt. Så imorgon åker jag och jobbar får vi se hur det går.
Men idag när det var så otroligt fin väder tog jag med mig Ellinor och körde sök, dirigering med pöjkarna.
Jag började med att lägga ut dirigerings dummy som störning från söket, en till höger en till vänster och en rakt bakåt.
Sen la jag ut ett större sök åt andra hållet uppe i skogen blandad terräng med gran, gräs och en bäck som de var tvugna att ta sig över först. Killarna fick hämta in hälften var och Ozzy fick börja han plockade in de med världens fart snabb som en vessla som vanligt. Sen fick Kenzo hämta in resten, hittade ett par stycken väldigt snabbt, men mattades av efter ett tag och kom in utan dummy, så jag skickade ut honom igen.
Han hade svårt att hitta den sista, så jag gick med honom upp i skogen och såg att han hade hittat den men att han hade problem att få ner den, det var en utav dem jag hängt upp i ett utav träden så med lite hjälp fick han ner den också.Foto blev det också idag innan solen försvann bakom trädtopparna, det var så otroligt vackra foton på killarna finns i ett nytt Album .

Vi körde sen dirigering Kenzo fick börja, satte Kenzo i mitten av de båda dummysarna, sen gick jag ifrån honom ett par meter, blåste stoppsignal och dirigerade till höger. Va sa Kenzo??? nu fattar jag ingenting, var ju ett tag sedan vi körde dirigering och jag ville kolla om jag kunde få ut honom utan retning, men det verkade som att det var för svårt så jag gick och tog upp dummyn så han fick en synretning, tillbaka igen och nu gick det bättre. Kenzo for ut direkt på mitt handtecken. Sen ville jag se om Kenzo fattat UT (bakåt) tecknet utan att jag säger UT med rösten. Klart han kom ihåg det, satt som en smäck kanon fin vänding bakåt med hjälp av bara handtecken.

Ozzy fick också köra dirigering med samma upplägg, här ville jag ju också testa Ozzy!! han fick se när jag la ut den till höger och den bakåt men den som låg till vänster låg ju kvar eftersom Kenzo inte fick plocka in den.
Jag satte Ozzy ner och dirigerade ut honom till vänster, lite tveksam först (men hallå matte ligger det något där??) och så ville han gärna ta den bakåt så jag fick hjälpa honom lite men han tog den dummy jag ville!.Sen fick även Ozzy köra UT (Bakåt) utan problem samma sak jätte snygg vändning och klockrent upptag.
Vi avslutade med att Ozzy fick hämta in den till höger också som var den bästa idag, så himla fin rakt och snabbt upptag. Kan säga också att det var väldigt högt gräs så gå på synen idag var inte att tänka på, det var nosen som de fick lita på idag och att Matte visste vart dummysarna låg.Vi avslutade med att killarna fick springa av sig på ängen och Ellinor och jag kastade med bollkastaren åt dem och de hade såååå kul...