Rallylydnad och Agilityträning

Ikväll åkte vi till Brukshundsklubben för att träna med vår träningsgrupp Agility/Rallylydnad.
När vi kom var vi ca 4-5 stycken eftersom de flesta från träningsgruppen var iväg och tävlade idag, och efter en stund var det bara jag Ellinor och rödtottarna kvar själva!!! whoho hela appellplanen för oss själva, det är man ju inte bortskämd med direkt.
Jag körde Rallylydnad med Kenzo och Ellinor körde Agility med Ozzy och träningen gick kanon för oss båda.
Det är så skönt att vi kan vara tillsammans på samma ställe och ingen utav hundarna bryr sig om eller störs utav den andra hunden.
Vi körde också lite lydnad jag och Kenzo inkallning med ställande samt läggande och ställade under gång, inkallning. Ellinor hade byggt upp en mindre bana till henne och Ozzy och de var så duktiga, det är så roligt att se Ozzy för han är så duktig på Agility och man ser verkligen att han gillar det skarpt.
 
Kenzo vid en utav skyltarna.
 
 
 
Ellinor och Ozzy kör slalom och shit vad det går snabbt :)
 
 
Månen hjälpte till med sitt vackar sken över appellplanen och det var super läcker. Inte så bra bild men det får duga det är ju från mobilen :)

Apporteringsträning, stoppsignal, markeringar

Apporteringsträning blev det igår i det fina höstvädret, 3 stycken kråkor var tinade och här skulle det nötas på kråka sen helgens B-prov debut!!!! (med Kenzo) 
Daniel följde med mig till skogen han slängde ut kråkorna i skogen utan att jag eller killarna visste vart de låg.
 
Både Ozzy och Kenzo gjorde ett kanon jobb med kråkorna, hämtade alla 3 ett par gånger var med fina grepp och avlämningar :)
 
Sen blev det lite makeringar i det höga gräset, först dubbelmarkeringar för Ozzy som den fick trippelmakeringar, man märker att det är ganska svårt att få en bra minnesbild i det höga gräset men Ozzy höll sig i närheten och med lite nosarbete så hittade han alla markeringar, duktiga kille :)
 
Kenzo fick dubbelmarkeringar och så körde vi stoppsignal, den behöver båda killarna tränas lite mer på det vet jag om. Igår gick det jättebra att köra stoppsignalen för båda två, efter träningen fick de springa av sig i bäcken :)
 
 

B-Prov premiär

Igår fick vi möjligheten att starta på vårt allra första B-prov jag och Kenzo. Vi hade start nr 10 och det blev en tidig morgon, klockar ringde 05:20!! upp fixa kaffe ut på en promenad med hundarna och sen iväg mot Enköping. Samling för första startgänget var 07:30. Ett jättebra provuppläg med trevliga människor och en jätte sympatisk domare Kicki Pilenås .
 
Tog mig en kopp kaffe och anslöt med Sanna som också hade kommit för att starta idag, läs mer om hennes start på Aktivivas.
 
Provet var upplagt så att det började med jaktfot, ner till en markering på land med skott (kråka), sen gick vi ner till vattnet för att få en enkelmarkering från båt med skott (and).
Gick sen vidare till en ytterligare markering på land med skott (kråka), efter det var det en till vattenmarkering med skott och kast från båten (and). Efter det var det ett djupt sök där vi fick 2 skott i rutan låg 2 änder, hare, kanin, trut och en kråka totalt 6 vilt. Som avslutades med att man skulle sitta passiv när nästa hund gjorde första markeringen och vattenmarkeringen, sen fick man lämna provområdet.
 
 
Hur gick det då??? ja jag måste säga att jag är supernöjd med Kenzo även om Matte hade Massor med fjärilar i magen så höll vi ihop väldigt bra och jag är jättenöjd med vår insats även om det inte höll hela vägen, men Kenzo gjorde ett bra jobb. Fin jaktfot första markeringen så sprang han ut kolla på kråkan? nja den här ska jag ta den matte? kom in igen utan fågeln varpå jag skickade ut honom igen med lite stöd och då tog han den och kom in med den och lämnade av lite slarvigt men det kom i hand...
 
Första vattenmarkeringen klarade han utmärkt, markerade bra och satt stadigt i skott/kast, andra landmarkeringen så såg han inte kastet, ett inte så klockrent kast av fig men jaja, han hittade den till slut och kom in med även den kråkan men ett fint grepp, avlämning i hand.
 
Nästa vattenmarkering var jättefin den också precis som den första så hade han fin stadga och satt fast i skott/kast fina grepp och avlämning i hand från vatten :)
 
Sen kom vi till söket och ja vad som hände där kan jag inte föklara!!! han sprang fram till tamkaninen nosade tittade upp på mig och Nej den täker jag inte ta, inte heller kråkan eller någotannat vilt alls.. jaja så kan det gå.
 
Hade min lilla kamera med mig så bilderna blev inte så bra som det brukar bli när Ellinor är med, men kul att ha lite bilder fler finns i ett album på hemsidan.