Aktivitetsträff

Idag var vi i Orhem jag och killarna, det var 13 hundar med Mattar och Hussar och vilket väder vi hade sen 8 plusgrader och strålande sol perfekt!!.

Upplägget för dagens träning var 3 stationer, 1 med markeringar, 1 med Dirigeringar och sen hade man möjlighet till att prova på Gås också på den 3:e stationen.Mina snygga killar sitter passiva vid markeringarn och kollar när de andra hundarna jobbar.

Jag började med att köra markeringar med båda, Ozzy fick först en dubbelmarkeringar med en dukke (låtsas and) och sen en Canavas dummy, det är en större dummie ganska stor och "klumpig" men inte tung men eftersom jag aldrig provat det ville jag köra det med båda killarna.

Ozzy gjorde klockrena dubbelmarkeringar och spikade markeringarna direkt duktig markör som han är. Han fick dukken i skogen och dummyn ute på ett fält i skogsbrynet, valde att i första momentet springa på dukken som landat sist och sen ta dummyn. Nästa gång som det var hans tur så tog han tvärs om alltså dummyn som landat på fältet först och dukken sist, wow va han var duktig och vilken fart snabbt ut och snabbt in.

Kenzo fick enkelmarkeringar han med av dukke och sen den stora dummyn, på samma sätt fast inte så långt in i skogen, super duktig och vilken fart han hade idag riktigt roligt att se.Kenzo med den stora dummyn.

När sen Kenzo skulle köra andra gången så fick han också dubbelmakeringar, det har vi inte tränat så mkt på men jag tänkte att jag skulle prova, och det gick ju hur lätt som helst han var jätte duktig, markerade utmärkt och hämtade in perfekt, det var så kul att se vilken glädje han hade och ännu gladare blev han när han märkte hur glad matte blev att han fixade det tjoho.Kenzo med and Dukken

Vi gick sen ner för att köra lite linjetag mot doldt ställe, vid ett träd låg ett antal dummys utlagda. Killarna visste ju inte om att det fanns något där innan så jag körde båda. Kenzo fick linjetag med stoppsignal som idag inte funkade alls?? Va??? jaja allt kan ju inte gå på som tåget... så jag tänkte om och backade lite i träningen och vi körde en övning med att jag la ut en dummy i gräset satte ner Kenzo blåste stopp och när han suttit kvar ett tag fick han ett UT kommando och fick hämta dummyn som belöning. Sen plockade vi tillbaka det igen och gick till det stället där jag började med linjetaget och körde samma igen och då blev det tvärstopp!! när jag blåste stopp duktig kille.

Ozzy fick också köra på samma ställe, det som var kul var att det låg en mössa i gräset som låg där när de som hade upplägget idag la ut alla dummys och det kan jag säga blev en störning om något för Ozzy, när jag tyckte att han var fokuserad mot målet som var bakom honom, då jag körde samma upplägg som med Kenzo att han skulle få ett UT kommando och sen springa bakåt mot dummysarna, ja det var så roligt att se för jag hade inte uppfattat att Ozzy lagt märke till mössan men det hade han!!! haha när jag sa UT for han ut i världens fart mot mössan så det var bara att korrigera och kalla tillbaka och göra om. Jag ställde mig lite närmare Ozzy innan jag skickade honom på UT och nu gick det mycket bättre.

Vi tog en fika och pratade lite om allt möjligt och det var riktigt mysigt att sitta i solen och bara njuta av vackert väder. Efter fikat så ville jag ju natruligtvis prova på Gåsen med grabbarna. Ozzy fick börja jag satte ner killarna och så gick jag ut och la Gåsen på en stig. Ozzy var lite tveksam först och tittade på mig och undrade vad ska jag göra med den här??? han tog den efter lite uppmaning från mig inte ett perfekt grepp men han lyfte den från maken och tog den ett par meter så det är jag jätte nöjd med eftersom han aldrig provat Gås förrut.

Kenzo var mer tveksam men tog också gåsen, dock i vingen men det brydde jag mig inte om. Jag ville bara att han skulle få prova på Gåsen nu när man hade chansen.

Vilträning

Idag hade jag tinat lite vilt för att köra med killarna. Det var trut, duva, kråka, skata, nötskrika.
Jag började med att lägga ut Truten, skatan och kråkan på ett sök som ett målområde.
Sen gick jag till ett nytt målområde och gömde duvan, och sen så fortsatte jag till ett 3:e målområde där jag la ut nötskrikan.(Gullungar!!!)

Under tiden så satt killarna och tittade på och fokuserade på de olika områderna. Ozzy fick börja och under tiden satt Kenzo passiv och var jätte duktig. Ozzy och jag gick lite fotgående först fram och tillbaka på den stig som delade de 3 olika målområderna åt. Efter det fick han gå på söket med de 3 fåglarna, först in kom tuten som jag hängt upp i ett träd, duktig kille efter det så kom kråkan in och till sist skatan som jag gömt i en grop i skogen.

Efter det så gick Ozzy och jag jaktfot igen på samma stig för att ta oss till målområde 2 där duvan var. Skickade ut Ozz på den som kom in snabbt och fint avlämnat i handen!!. Sen blev det jaktfot igen och sen fick han gå och hämta in Nötskrikan som även den kom in med avläming i handen.

Kenzo som suttit passiv under hela tiden och varit hur duktig som helst fick samma upplägg. Han hämtade också truten först, klockrent grepp och kanon avlämningar i handen, duktiga kille, efter det så tog han in både skatan och kråkan utan problem.
Följt av jaktfot och så till målområde 2 och till duvan, för att avlsuta med ett fint sök av nötskrikan och avlämningar. Ozzy satt under tiden som Kenzo jobbade passiv och han var hur duktig som helst.

Jag tog sen ut killarna på ängen där vi körde linjetag...idag blev linjetaget 200 M för båda. Ozzy fick börja även här eftersom han var lugn och samlad, det var ju Kenzo också men Ozzy brukar ju vara den som är lite mer på G!!! Ni som känner honom vet vad jag menar!!!.

Han gjorde jätte fina linjetag och jag är så nöjd så med honom, Kenzo fick linjetag med stoppsignal som han klarade galant, vilka duktiga killar jag har och jag är såååå nöjd med dagens träning.

Efter det så körde jag höger/vänster samt UT dirigeringar med båda två, tog Skatan och Duvan och slängde ut den en till höger och den andra till vänster, satte upp hunden i mitten blåste stopp och sen dirigerade jag ut dem till höger eller vänster utifrån vilken fågel som drog mest så valde jag att dirigera till den andra så klart.
De var så duktiga båda två och jag bara kände en så otroligt häftig känsla i hela kroppen att de var så lyhörda idag och att dirigeringen blev så otroligt bra...

När de fått ett pass med höger och vänster så tog jag duvan och slängde bakåt och vi körde ett par UT också bakåt. Sen fick det springa av sig på ängen och busa med varandra och de hade så kul. Nu har jag två nöjda rödtottar om ligger och sover här hemma kan säga att jag är en supernöjd matte efter dagens träning.Mina Ursnygga Rödtottar

Syskonträning i Gillingboda

Ja det här helgen har varit fylld av hundträning för mig och killarna, jag har även varit och tittat på Spejas, Imos och Astons MH i helgen. (Kenzo gjorde sitt tidigare på Stockhom Södra 111023)

I fredags åkte jag, Lovisa och Kenzo iväg till Sanna och till Aktivivas kull2 syskonträff, med på träffen var Anna & Imo, Camilla & Aston och så Sanna med Speja förstås.

Vi började med att ta en fika och gå igenom vad alla ville träna på och det blev en blandad kompott av Lydnad, Agility och jakt (vilt)

Kenzo och jag körde lydnad och Anna hjälpte till och gav mig feedback, tack för det.
Vi länkade för första gången ihop inkallning och ställande och Kenzo var jätte duktig. 
Jag satte ut en skål med belöning och körde en kort inkallning, gick fotgående och kommenderande till ställande, och när Kenzo stogd klockrent fick han gå på skålen med köttbullar, duktiga kille. Vet att jag kommer att behöva nöta en hel del på vissa moment innan vi blir klara att starta LKL 1, men nu kommer jag försöka att koncentrera mig på lydnaden i vinter...

Efter lunchen så fortsatte vi med viltbiten. Kenzo fick kaja och kanin ute på ett sök åt var sitt håll.
Först fick han hämta kajan som Anna gömt väl och han fick leta ordentligt innan han hittade den och som belöning fick han gå på kaninen som alltså låg åt motsatt håll, den hämtade han snabbt och avlämning i hand. 

Efter en lyckad träning så åkte Lovisa och jag hem till Anna med familj för middag och en underbar fredagkväll hos dem, Tack Anna & Robban för att vi fick sova hos Er, och för en jätte trevlig fredagskväll med vin och Blossa glöggen för i år, som verkligen var kanongod både kall som lite ljummen.

För igår (lördag) var det ju dags för Speja, Imo och Aston skulle göra sitt MH i Olandstrakten...och det ville jag ju inte missa. Mer om deras MH hittar du på Aktivivas hemsida(Kenzos bror Aston)Snygg Kenzo!!!(Bror Imo)Syrran Speja