Tollingträning vid skjutbanan

Idag hade jag tinat lite fågel och när jag vaknade i morse och det verkligen vräkte ner så tänkte jag hua!!!
inget roligt väder att träna hund i framför allt inte vilt, men som tur var så blev det ju riktigt fint på em så efter middagen åkte jag & husse iväg med killarna och tränade lite.

Vi åkte till vår skjutbana idag och jädrar var de sköt där idag på 4-5 olika ställen så killarna fick en ordentlig dos med skotträning idag samtidigt som de jobbade kan man säga.

Ozzy fick börja med att Tolla och han gjorde ett kanonjobb idag, jättefin jaktfot ner till gömslet och fin andsmygning, Tolligen var perfekt.
Efter det fick han ett sök med vilt, 2 kråkor och en annan svart liten fågel (vet tyvärr inte vad det är!!!)


(Ozzy passiv i tollingen, duktiga kille. Bilden tagen med mobil så den är lite suddig)

Han plockade in alla 3 utan problem och med världens fart avlämningar i hand, duktiga kille.
Under tiden satt Kenzo en bit bort och tittade på helt cool lugn, tyst väntade han på sin tur, så duktig.

Sen var det Kenzo´s tur jätte fin jaktfot och fin tolling, andsmygning jätte duktig.... sen till söket som gick som en dans idag för Kenzo även om det bara var svartfågel så hade han världens fart ut och hittade fåglarna snabbt, avlämning i hand på samtliga vilt tjoho!!!
Vilken kille även om han inte fått så mycket träning på svartfågel så tvekade han inte en gång in kom alla...kanon



(Kenzo passiv i Tollingen, duktiga kille. Bilden tagen med mobilkamera så den är lite suddig)

Vi gick sen upp till skjutbanan med killarna och där skötte dig sig hur bra som helst, även om det sköts på 4-5 ställen runt dem satt de där och tittade på de konstiga oranga grejerna som flög i luften (de sköt med lerduvor) och inte brydde de sig om det, vi gick också jaktfot fram och tillbaka under tiden som de sköt och den var jätte fin på båda
Sen fick både Ozzy & Kenzo apportera en dummy samtidigt som de sköt i en skogsunge en bit ifrån även där var de jätte duktiga jag är jätte stolt och nöjd med vår träning idag.

Kommentera här: