Träning i värmen

Idag var vi iväg och tränade ett par timmar jag och mina prinsar, de var så duktiga är så stolt över dem :)
 
Kenzo fick gå ut som hund nr 4 i träningsgänget, värmde upp honom lite sen tollade vi som ett riktigt ÖKL prov med pauser och så. Fin tolling och fin passivitet. Sen fick han en dubbelmakering på vatten med skott. Fast och fin i skotten samt hade hur bra koll som helts på båda markeringarna, simmar fint och lämnar av i hand med fina grepp :)
 
Efter det så fick han gå på ett dolt linjetag rakt över sjön, ett jättefint linjetag och även om vi hade gås ute och vinden låg rätt så var han helt fokuserad på att simma ut på linjetaget. In med anden och lämnade i hand.
 
Sen var det gås på linjetag, en stor gås men med lite muta (kattmat) så kom den in, med ett bra grepp tyvärr inte avlämning i hand men vi är på G!!!
 
Ett nytt linjetag på vatten men den här gången var det Gås en stor kanadagås på säkert 5 kg så otroligt stor!!! simmade bra ut och fint linjetag på vattnet, upp och med lite hjälp så tog han in även den gåsen, ville först välja landvägen tillbaka men, åter igen så tog matte upp kattmaten och då så valde han att simma tillbaka med den, och nästan framme hos matte lämnade han gåsen. Vi måste få till snabbare upptag med gås och avlämningar in hand men det jobbar vi på.
 
Ozzy fick köra samma upplägg Tollade kanonfint även om det fanns gamla legor av vilt lite överallt i tolling området och att fig stod ute som han hade stenkoll på!!! Han fick också dubbel markeringar på vatten, med skott. Lite start ljud på första skicket (Tyvärr) men fina minnesmarkeringar och fina avlämningar och bra simteknik!!!
 
Linjetaget gick han som tåget, rakt ut och simmade fint tillbaka och avlämning i hand. Gåsen tog han också men med hjälp av lite stöttning av matte, nöjde mig med att han lyfte den från marken och lämnade den i handen på mig.
 
 
 
 
 

Kommentera här: