Årets sista träning

Idag träffades ett gäng Tollarboare för att träna apportering  i Älta. Vi var två grupper en grupp som körde med dummy som fick börja och en grupp som körde vilt, vi var funktionärer åt varandra :)
 
Vi hade 5 stationer:
Station 1 Tollingstation med störning, här fick man välja hur man ville ha störningen som var en person som hade en bollkastare och agerade skytt. 
 
Station 2 var enkel alt dubbelmarkeringar uppe på en höjd.
 
Station 3 var söket (7 vilt 6 änder och 1 gås i viltgruppen)
 
Station 4 var stoppsignal/närsök: Där hade vi lagt ut 1 kråka under en liten gran, figuranten kastade ut en markering en bit bakom granen, här skulle man få hunden att stanna vid granen först med hjälp av stoppsignal och närssök, sen fick man välja själv om  hunden skulle få gå på markeringen eller inte. När dummygruppen körde hade vi 3 jätte små dummysar som vi gömt under granen istället.
 
Station 5 var en station där vi  hade lagt ut  två linjetag , en mot en stor gran och den andra mot ett berg. Här fick man ett  störningskast med en bollkastare åt motsatt håll, sen skulle hunden ta linjetagen först och sen fick man välja om man lät hunden gå på bollen eller inte, en bra övning för att få med sig hunden åt ett annat håll när dragningen mot bollen är stark.
 
Ozzy från söket.
 
Jag började med att Ozzy fick köra söket för att jobba av sig, han var så duktig idag och jag är nöjd med vår träning idag. Han sprang först på gåsen som han ännu INTE riktigt har kommit underfund med hur han ska bära på bästa sättet, men han vill SÅ gärna få in den till mig och ger sig inte, det är bra:) fick den inte i hand men inte så långt bort ifrån denna gång, alla andra vilt kom naturligtvis in och lämnades av i hand. Efter det så gick vi till stationen där vi hade markeringarna, Ozzy fick en dubbel som han klarade galant och även om halvbrorsan Kuta var i söket som låg väldigt nära så jobbade de på så bra båda två, härligt att se.
 
Sen gick vi vidare upp till stoppsignalen/närsöket. Där valde jag att inte ha så långt avstånd mellan oss och granen för att Ozzy skulle lyckas, han var väldigt fokuserad på dummyn och jag ville att vi skulle få till det med stoppsignalen idag. Funkade utmärkt och Ozzy gjorde ett bra jobb.
 
Tolling nästa där jag körde störning med att när Ozzy tollade så gick Marita fram och lät och kastade iväg tennisbollen ut i skogen, Ozzy fick inte ta den utan vi fortsatte att tolla, han var lugn och sansad och jobbade på mycket bra.
 
Sista stationen var han så duktig på och jag är så nöjd med honom, tyvärr så hade vi haft en liten besökare i skogen som slaktat vår ena and som vi hade bara ett linjetag kvar, jaja så kan det gå.
Ställde upp  Ozzy och han fick ett kast som störning rakt fram som klockan 12, vände om honom utan problem och ställde upp honom mot linjetaget till granen, han sprang rakt fram och gjorde ett jättefint linjetag och hittade anden. En härlig träning och ett härligt upplägg på dagens träning, tack Karin för initiativet till träningen idag.
Vi avslutade med att ta en fika och fotade alla Tollarbo hundar tillsammans.
 
Brorsorna Kuta, Leon och Ozzy (Kuta och Leon är Ozzy´s halvbröder de har samma mamma)
 
Hela Tollarbogänget