Kennelträff Aktivivas

Helgen som gick hade vi kennelträff hos Sanna i Gillingboda för alla Aktivivor, lika trevligt som alltid med mycket hundprat god mat och mycket skratt.
Jag och Kenzo åkte dit redan på torsdagkvällen, jag kommer inte att skriva om alla de fantastiska övningar vi gjrode här blir ett väldigt långt blogg inlägg då, men jag skriver lite om vad vi gjorde.
 
Fredag morgon började vi med att köra olika uppvärmningsstationer, Kenzo fick den med en till en till som går ut på att jag lägger ut den första dummyn och skickar sen på linjetag, under tiden som Kenzo på väg tillbaka fylls det på med 1 ny där han hämtade den första och så håller man på så där för att se hur många som hunden kan gå ut på utan att tveka. Kenzo gick på 8 stycken totalt men hade en del problem på nr 4-5.
Sen körde vi linjetag med dummy i olika terräng och terrängskiften vilket alltid är bra att träna på , dirigeringar höger vänster samt ut, vi nötte också en del på klockan i olika vinklar.
 
Lördag körde vi mycket stadga på förmiddagen och olika övningar med bumper. Kenzo skötte sig utmärkt och han var så duktig skottfast och väntar in mina kommandon. Vi fortstatte och nötte på linjetag i olika längder och terränger även idag. På eftermiddagen körde vi vilt bla  Gås, kråka, duva, skata, trut och Korp
Kenzo var duktig och plockade in alla vilt, även korpen som var första gången :)
 
På söndagen körde vi vatten på fm, dirigeringar med vita fina dirigeringsdummysar.
Vi avslutade med en härlig lunch och lite feedback vad vi alla ska träna mer på till nästa gång :)
 
Kennel hundarna fr vänster
Knyst, Kenzo Fixa, Speja, Mamma Sniffa, Imo och Viggo
 

Kommentera här: