LineUp Gundogs helg

Nu har vi äntligen fått fira av dessa två 50 åringarna, Åsa & Sanna. Helgen 10-11/11 åkte vi ner ett gäng Aktivivor till Jens på LineUp gundogs då vi gav både Åsa och Sanna en träninghelg tillsammans med oss i födelsedagspresent.
Vi hade det så trevligt och fick massor med bra tips med oss hem från Jens.
Jag och Sanna åkte ner tillsammans på fredagsmorgonen och kom ner till lunch precis lagom innan dagens övningar skulle börja.
 
Åsa, Sussie och Sanna
 
Genomgång av Jens.
 
Vi började först med att Jens gick igenom enkel/dubbelmarkeringar och hur man på bästa sätt hjälper hunden att minnas, att man ska ha olika kommandon för direkt markering, makering och minnesmarkeringar, mkt intressant och man fick åter igen lite att tänka på när det gäller hundträningen.
 
Åsa & Noice, kör en övning att man ska ta den dummy som "jag" pekar på.
 
Vi jobbade också mycket med störningskast och vikten med att jobba med just det, vidare körde vi övningar med 2 dummys där man satte hunden i mitten och gick runt som klockan och förstärkte UT kommandot.
 
Mikkel och Jannica kör just UT övningen.
 
Efter dagens pass frågade Jens om vi ville följa med på en kvällsjakt på änder, vilket vi så klart ville allihopa, jag tyckte det skulle bli jättekul eftersom Lazer tidigare inte varit med på någon jakt och jag var mkt spänd på hur han skulle uppleva en sådan situation. Han klarade av det galant är så stolt över honom det kom en hel del änder som flög över huvudet på oss där vi satt på vårt pass, han satt där cool lugn och bara tittade och hade full koll på änderna som föll, även om några utav de andra hundarna blev väldigt exalterade så behöll han sitt lugn en stabil kille helt enkelt.
 
Här satt vi och väntade på änderna.
 
Vi avslutade fredagskvällen med bubbel för att fira 50 åringarna igen följt av en supergod middag som Jens lagade till, en hel del skratt och prat blev det också förstås under kvällen.
 
 Supergod Thaimat.
 
På lördagen började vi med dirigeringar och åter igen så imponerade Lazer och jag insåg att han faktiskt kan mkt mer än jag tror att han kan. Vi började med en lång dirigeringsuppgift där vi alla fick lägga ut en dummy vid en vit pinne då vi var 5 stycken fick vi bestämma var vi skulle lägga ut dummy, Åsa la sin dummy högst upp, sen Sanna och sen la jag min till Lazer som nr 3. Trodde absolut att han skulle stanna vid de 2 första men icke han hade sån fokus och bara körde på, de andra 2 hade redan gjort denna övning innan oss, men det var häftigt att se hur fokuserad han var på att springa på rakt ut, sen gjorde vi lite andra övningar närsök, markeringar över olika terränger där hundarna fick korsa varandras vägar,  kluriga linjetag mm jag så mkt roligt och man blev så peppad.
 
Sanna och Spana gör en närsöksövning med tennisboll.
 
Vi avslutade med ett långt linjetag över ett dike, där jag verkligen utmanade Lazer, han fick ett Elitklass linjetag som han klarade hur bra som helst även om han fick lite störningskast innan han fick gå på sitt linjetag, vi stod 3 stycken på rad och först fick en hund en markering i linjen där man sen skulle skicka Lazer, inga problem han sprang bara över det området, över diket och rakt på linjetaget så klockrent.
 
 
På andra sidan upp mot tränden står en vit pinne i skogskanten (syns inte så bra) men där var den svåra övningen med linjetaget (EKL)
 
 
Här står Malin, Sanna och Åsa redo att köra linjetag/störningsmarkeringarna.
 
 
Han var så fokuserad hela helgen och skötte sig så bra, lugn/stabil satt där bara och tittade på när de andra jobbade hur lätt som helst utan minsta tendens på att hetsa upp sig. Min lilla prins
 
 
Malin och Flex i en utav markeringsövningarna
 
 
 
 

Kommentera här: